Απίστευτη γεύση !

Κορμός σοκολάτας ( The 3 cooks ) 
Ένα από τα πιο αγαπημένα γλυκά της παιδικής μας ηλικίας είναι ο κορμός σοκολάτας. Είναι ένα εύκολο και γρήγορο γλυκό ιδανικό για κάθε ώρα της ημέρας. 

Υλικά που θα χρειαστουμε:
(Για 1 μικρό κορμό)


60 γρ.κολοκυθοσπορος
1 κουβερτουρα
65 γρ.βουτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
75 γρ. γάλα πλήρες
120 γρ.μπισκοτα τύπου πτι μπερ σπασμενα
λιγο κονιακ
ζάχαρη αχνη για το πασπαλισμα

Τρόπος εκτέλεσης

Προθερμαινουμε το φούρνο στους 160 ο C.
Σε ενα ταψακι βάζουμε τον κολοκυθοσπορο και ψηνουμε για 10 λεπτά.
Αφήνουμε τον κολοκυθοσπορο να κρυωσει.
Λιωνουμε την κουβερτουρα σε μπεν μαρί μαζί με το βουτυρο και το γάλα.
Όταν λιωσει η σοκολάτα προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά τα μπισκοτα, τον κολοκυθοσπορο, το κονιακ και ανακατεύουμε καλά. 
Σκεπαζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο για 1 ώρα.
Όταν βγάλουμε το μείγμα από το ψυγείο το τοποθετούμε σε διπλή μεμβράνη και του δίνουμε κυλινδρικό σχήμα τυλιγοντας το σφιχτα.
Βάζουμε τον κορμό στο ψυγείο μερικές ώρες η όλο το βράδυ.
Όταν θέλουμε να σερβίρουμε τον κορμό βάζουμε ζάχαρη αχνη σε ένα ταψακι και τον κυλαμε πάνω στη ζάχαρη ώσπου να πάει παντού.

0 σχόλια: