Συνάντηση συνεργασίας και κοινών δράσεων !

Περισσότερο από δύο ώρες διήρκησε η συνάντηση του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Θεόδωρου Καρυπίδη, με τον ομόλογό του Χρήστο Μέτιο, που πραγματοποιήθηκε στην έδρα της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, στην Κομοτηνή.
Η πρωτοβουλία ανήκε στον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας που ξεκίνησε έναν κύκλο επαφών για κοινές δράσεις στη Βόρεια Ελλάδα. Το επόμενο ραντεβού είναι με τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα.

Στόχος των επαφών αυτών είναι σειρά νομοθετικών πρωτοβουλιών, που θα ενθαρρύνουν τις επενδύσεις δίνοντας κίνητρα. Θα υπάρξει επίσης κοινό πλαίσιο δράσης για εξωστρέφεια προϊόντων σε αγορές του εξωτερικού, αλλά και η δημιουργία της Εγνατίας τόσο της ανάπτυξης όσο και του τουρισμού. Ο κ. Καρυπίδης συζήτησε με τον Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης ζητήματα που αφορούν στα ενεργειακά με πολιτικές ανάπτυξης αλλά και θέματα συνεργασίας πανεπιστημιακών ιδρυμάτων και επιστημονικών φορέων.
Να σημειώσουμε ότι οι  3 Περιφερειάρχες θα προχωρήσουν σε συγκεκριμένες προτάσεις τις οποίες και θα καταθέσουν και στον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα .

0 σχόλια: