´Οταν η φαντασία κυριαρχεί !!

Projects/ Εκατό ηλιακά πάντα στον νέο δρόμο του μεταξιού

Είναι η πρώτη φωτοβολταϊκή εγκατάσταση σε σχήμα πάντα. Και άρχισε να λειτουργεί στο Ντατόνγκ της Κίνας, χώρα όπου το συμπαθέστατο ζώο αποτελεί κάτι σαν εθνικό έμβλημα.

Το φωτοβολταϊκό πάντα είναι το πρώτο μιας σειράς που δημιούργησε η εταιρία Panda Green Energy, ενώ ο στόχος είναι η δημιουργία εκατό τέτοιων εγκαταστάσεων κατά μήκος του νέου δρόμου του μεταξιού. Το ύψος της επένδυσης, γράφει η Telegraph, θα φτάσει τα 3 δισεκατομμύρια δολάρια. Η εγκατάσταση δεν θα είναι μόνο μεγάλη και αποτελεσματική αλλά και όμορφη να την βλέπει και να την ανακαλύπτει κανείς. Και ο σκοπός είναι καλός: «Οι νέες γενιές πρέπει να ευαισθητοποιηθούν και να μάθουν να σκέφτονται έναν κόσμο ο οποίος θα παράγει ενέργεια από εναλλακτικές πηγές».

Για να γεννηθεί το φωτοβολταϊκό πάντα ενώθηκαν δύο τύποι φωτοβολταϊκών: «Τα πρώτα, που είναι τα μαύρα, κατασκευάστηκαν από ηλιακές κυψέλες μονοκρυσταλλικής σιλικόνης. Χάρις στο χρώμα τους σχεδιάστηκαν τα χέρια, τα πόδια, τα αυτιά και τα διακριτά χαρακτηριστικά της μουσούδας. Για τα άσπρα κομμάτια, αντίθετα, χρησιμοποιήθηκαν ηλιακές κυψέλες αμερικανικής κατασκευής». Με το πάντρεμα αυτών των δυο διαφορετικών τεχνολογιών το φωτοβολταϊκό πάντα έγινε πραγματικότητα.

Με τόσο ήλιο εδώ τι μας μένει; Να πλακώσουμε τα φωτοβολταϊκά σε διάφορα σχήματα. Γιατί όχι γαϊδούρι ας πούμε;

Φωτό: Γιατί ο κόσμος δεν προχωρεί χωρίς λίγη φαντασία. Πηγή: pandagreen.com

0 σχόλια: