Στους Φιλιππαίους οι Ερασιτέχνες Αστρονόμοι

Μετά από σύσκεψη εκπροσώπων αστρονομικών συλλόγων από όλη την Ελλάδα στο εθνικό αστεροσκοπείο Πεντέλης τον περασμένο Οκτώβριο, ανατέθηκε ομοφώνως στον Αστρονομικό ΣύλλογοΔυτικής Μακεδονίας να αναλάβει για δεύτερη φορά μέσα στην τελευταία τριετία την διοργάνωση της Πανελλήνιας ΕξόρμησηςΕρασιτεχνών Αστρονόμων (ΠΕΕΑ) στις 21 με 23 Ιουλίου 2017στους Φιλιππαίους Γρεβενών.

 

Ένας από τους κύριους λόγους που συνετέλεσε σε αυτήν την απόφαση, ήταν η μεγάλη οργανωτική επιτυχία της προηγούμενης 9ηςΠΕΕΑ που ανέλαβε ο σύλλογος μας. Το ομαδικό πνεύμα όλων των συμμετεχόντων σε συνδυασμό με τον ιδανικό χώρο για αστροπαρατήρηση και αστροφωτογράφιση στους Φιλιππαίουςάφησαν στους εκατοντάδες επισκέπτες της 9ης ΠΕΕΑ τις καλύτερες εντυπώσεις.

 

Η οργανωτική επιτροπή της 11ης ΠΕΕΑ έχει ήδη ξεκινήσει τις προπαρασκευαστικές εργασίες και θα είναι όλα έτοιμα για την έναρξη στις 21 Ιουλίου.

 

Στόχος του συλλόγου μας και της ΠΕΕΑ είναι ερασιτέχνες αστρονόμοι, επιστήμονες και όλοι όσοι αγαπάνε την αστρονομία να επικοινωνήσουν, να ανταλλάξουν απόψεις, επιστημονικές τεχνικές και τελικά όλο και περισσότεροι να έρθουν σε επαφή με την αστρονομική κοινότητα.

 

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε την ιστοσελίδα της 11ης ΠΕΕΑ  peea.astrodym.gr

 

 

 

 

 

0 σχόλια: