Αν έχεις τύχη διάβαινε ..

Υπάρχουν μέρες που τα πάντα κυλούν ρολόι. Όλα είναι στη θέση τους, τίποτα δεν σου χαλάει την ηρεμία. Το λεωφορείο θα έρθει στην ώρα του, η κίνηση δεν θα σε ταλαιπωρήσει, στη δουλειά τίποτα δεν θα πάει στραβά και τα χαμόγελα θα περισσεύουν.

Είναι και κάποιες μέρες όμως που αναρωτιέσαι τι έχει συμβεί στο σύμπαν. Όσο και να προσπαθείς τίποτα δεν πάει σωστά. Όποια αναποδιά υπάρχει θα σου συμβεί εκείνη την ημέρα. Εκείνη την ημέρα που θα πρέπει να είσαι στην ώρα σου στη δουλειά τότε θα γίνεται χαμός από κίνηση ή δεν θα χτυπήσει το ξυπνητήρι. Ή όταν έχεις ένα σημαντικό ραντεβού θα χυθεί όλος ο καφές πάνω σου. Κι αισθάνεσαι η τύχη να σε έχει εγκαταλείψει.

Κι είναι κι άλλες στιγμές που εσύ προκαλείς την τύχη. Φθάνεις στα άκρα, αψηφάς την λογική και τα πρέπει για να δεις αν μπορείς να φανείς τυχερός. Ίσως χάσεις, ίσως όμως και να κερδίσεις, ποιος ξέρει;

Υπάρχουν μέρες που είναι γεμάτες τύχη, κι άλλες που η τύχη σου γυρνάει την πλάτη… κι εκείνες που εσύ προκαλείς την τύχη. Σημασία όμως έχει πάντα να βγαίνεις νικητής, σε όποια μέρα κι αν τύχει να βρεθείς!!!

Γράφει η Δήμητρα Ν. Παπανικολάου. Χημικός - Μηχανικός

 

0 σχόλια: