Ανοίγει ο δρόμος για συνεργασία στον πρωτογενή τομέα

Υψηλόβαθμο κλιμάκιο του Υπουργείου Γεωργίας της Περσίας στο Δήμο Σερβίων - Βελβεντού

 

Εξαιρετικές συζητήσεις έλαβαν χώρα στο Δήμο Σερβίων - Βελβεντούγια θέματα κοινού ενδιαφέροντος και συνεργασιών στον πρωτογενή τομέα στην ευρύτερη περιοχή, κατά την επίσκεψη κυβερνητικών κλιμακίων της Περσίας και της Σενεγάλης στον τοπικό Δήμο του Νομού Κοζάνης.

Επ' ευκαιρίας του διεθνούς συνεδρίου με θέμα "Η σημασία του πολλαπλασιαστικού υλικού στον 21ο αιώνα" που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη, κατόπιν πρωτοβουλίας του συντοπίτη μας γεωπόνου - επιχειρηματία Παύλου Ζουλιάμη σε συνεργασία με το Α.Π.Θ. και το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο, ο Υπουργός Γεωργίας του Ιράν κ. Kesavarzο πρώην Υπουργός Γεωργίας της ίδιας χώρας με κλιμάκιο επιχειρηματιών και υψηλόβαθμο στέλεχος του Υπουργείου Γεωργίας της Σενεγάλης επισκέφτηκαν το Δήμο Σερβίων - Βελβεντού.


Από τη συζήτηση που έγινε στο δημαρχείο με φορείς και επιχειρηματίες του Νομού Κοζάνης διαφάνηκε σημαντική προοπτική με ουσιαστικό περιεχόμενο και πολλές ευκαιρίες μεταξύ των τριών χωρών. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε σε θέματα περιφερειακής ανάπτυξης και συνεργασιών με τοπικές επιχειρήσεις τόσο στον τομέα παραγωγής προϊόντων όσο και σε αυτόν της παροχής υπηρεσιών.

Η αξιέπαινη πρωτοβουλία ανήκει στον κ. Παύλο Ζουλιάμη. Τα τελευταία χρόνια η σποροπαραγωγική οικογενειακή επιχείρηση επεκτείνει τις δραστηριότητές της και στο Ιράν και τη Σενεγάλη. Εντυπωσιακό ήταν και το επίπεδο της συζήτησης για τα επιστημονικά δεδομένα της γεωπονικής επιστήμης στις χώρες αυτές μιας και το σύνολο των μελών αμφοτέρων των κλιμακίων κατείχαν πτυχίο και μεταπτυχιακό δίπλωμα γεωπονικής.

 

 

 

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

0 σχόλια: