´Οταν η ιστορία ζωντανεύει !!

"Το βιβλίο εκπληρώνει ένα ελάχιστο μέρος του τεράστιου χρέους, σε εκείνους τους ωραίους ¨Ελληνες από την Μακεδονία αλλά και σε εκείνους που συνέρευσαν από την υπόλοιπη χώρα κι έδωσαν τον μεγάλο Αγώνα για να παραμείνει η Μακεδονία στον εθνικό κορμό" υπογράμμισε χαρακτηριστικά μιλώντας για το πόνημα του ο βουλευτής Θεσσαλονίκης της ΝΔ, Κωνσταντίνος Γκιουλέκας.
Η παρουσίαση του βιβλίου με τίτλο «Ο Μακεδονικός Αγώνας – Από τις εφημερίδες της εποχής – Η ένοπλη φάση 1903-1908» έγινε στην αίθουσα εκδηλώσεων του Λαογραφικού Μουσείου, μετά από πρωτοβουλία του Δήμου Κοζάνης.

Το περιεχόμενο του βιβλίου είναι βασισμένο σε δημοσιεύματα εφημερίδων εκείνης της εποχής με προσωπικό αρχείο του ίδιου του βουλευτή, από πρωτότυπες εφημερίδες, ντοκουμέντα του Μακεδονικού Αγώνα, ανέκδοτες φωτογραφίες και έντυπα και εμπλουτίζεται με αποσπάσματα από αναμνήσεις και απομνημονεύματα Μακεδονομάχων.
Ο συγγραφέας μεταφέρει για πρώτη φορά τον Μακεδονικό Αγώνα "ζωντανό" και ταξιδεύει ... μέσα από τις δημοσιογραφικές στήλες και τις  ειδήσεις  για τη Μακεδονία.

0 σχόλια: