Στη Δυτική Μακεδονία ο Γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑΣτην κοζάνη βρίσκεται από το μεσημέρι ο Γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Ρήγας για τετραήμερη περιοδεία στην Περιφέρεια Δυτ. Μακεδονίας. Το πρόγραμμα ξεκίνησε με την πραγματοπίηση σύσκεψηςστελεχών από την Καστορά.

Αμέσως μετά, συμμετείχε σε σύσκεψη με την Περιφερειακή Συντονική Επιτροπή Δυτικής Μακεδονίας στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ Κοζάνης.

Σε σύντομη τοποθέτηση του αναφέρθηκε στα ζητήματα της συγκυρίας και στο ρόλο του κόμματος σε μια προοπτική άρσης των αρνητικών συνεπειών της μακροχρόνιας εφαρμογής των μνημονίων και των συνθηκών πολύπλευρης κρίσης που επέφεραν στην ελληνική κοινωνία. Η κατάληξη β’ αξιολόγηση ύστερα απόμακροχρόνια διαπραγμάτευση, μας οδήγησε σε μια δύσκολη, μεν, συμφωνία, η οποία σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να αποτελεί δική μας επιλογή, φέρνει, όμως, θετικό δημοσιονομικό αποτέλεσμα. Εξασφαλίζει χώρο και χρόνο δημοσιονομικό για να ξεδιπλώσουμε την ανάπτυξη της δικής μας κοινωνικής πολιτικής, με την εφαρμογή ενός προγράμματος με θετικό κοινωνικό πρόσημο, τελικά.

Αυτό που προέχει, τώρα, είναι η εξειδίκευση ενός προγράμματος παραγωγικής ανασυγκρότησης, το οποίο διαμορφώνεται με τη συμμετοχή του κόμματος και της κοινωνίας. Επίσης, άλλα ανοιχτά ζητήματα, της επόμενηςπεριόδου, που θα απασχολήσουν το κόμμα σε ανοιχτή διαβούλευση με την κοινωνία είναι η συνταγματική αναθεώρηση και η αναμόρφωση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Στη συνέχεια, ο Γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ παρακολούθησε τις διαδικασίες, που ακολούθησαν, για τηνσυγκρότηση νέου Περιφερειακού Συμβουλίου του κόμματος, οι οποίες κατέληξαν στην ανάδειξη του Κωνσταντινίδη Βασίλη σε νέο Συντονιστή του ΠΣΕ Δυτικής Μακεδονίας.

 

Γραφείο Τύπου

ΣΥΡΙΖΑ ΠΣΕ ΔΥΤΙΚΗ

0 σχόλια: