Οι θυρίδες ανοίγουν αύριο ... στη Θεσσαλονίκη

Το βιβλίο «Κλεισμένα σε θυρίδες, 25 υστερόγραφα εποχής» της Δήμητρας Β. Καραγιάννη θα παρουσιαστεί στην Θεσσαλονίκη την Τετάρτη 19 Απριλίου

 

   Την Τετάρτη 19 Απριλίου 2017, ώρα 8 μ.μ., στο καφέ του Βασιλικού Θεάτρου Θεσσαλονίκης (Λεωφ. Μ. Αλεξάνδρου, Πλατεία Λευκού Πύργου), θα πραγματοποιηθεί  η παρουσίαση του βιβλίου «Κλεισμένα σε θυρίδες, 25 υστερόγραφα εποχής» της Δήμητρας Β. Καραγιάννη.

     Για το βιβλίο θα μιλήσουν η Αλεξάνδρα ΜπακονίκαΠοιήτρια, η Μαρία ΣτύλουΡαδιοφωνική παραγωγός –Συγγραφέας και η Άννα ΚουστινούδηΔιδάκτωρ Αγγλικής φιλολογίας – Εκπαιδευτικός. Αποσπάσματα του βιβλίου θα διαβάσει ο Λευτέρης ΜαρόγλουΠρόεδρος του Ομίλου «Ράδιο Θεσσαλονίκη –Ερωτικός»Στη μουσική θα είναι ο Δημήτρης Γαύρος. Την παρουσίαση της εκδήλωσης θα κάνει η Κατερίνα Μαρκοπούλου,Δημοσιογράφος.

    Την εκδήλωση θα χαιρετίσει ο Πρόεδρος της Εταιρίας Λογοτεχνών ΘεσσαλονίκηςΗλίας Κουτσούκος. 

  Διοργανωτές:  Εκδόσεις «Γαβριηλίδης», Περιοδικό «Παρέμβαση», Σύλλογος Κοζανιτών Θεσσαλονίκης «Ο Άγιος Νικόλαος», Βιβλιοπωλείο «Κεντρί».

 

***

 

   Το βιβλίο «Κλεισμένα σε θυρίδες, 25 υστερόγραφα εποχής» κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Γαβριηλίδης». Πρόκειται για ένα λογοτεχνικό τρίπτυχο, στο οποίο ξεφυλλίζεται με φιλολογική ματιά, ο στοχασμός-διήγηση, η ποίηση και η κριτική παρουσίαση. Είναι μια περισυλλογή από το ανέκδοτο και δημοσιευμένο έργο της Δήμητρας Β. Καραγιάννη, με το οποίο αυτή τοποθετείται στον πνευματικό και κοινωνικό λόγο, τόπο και τρόπο του σήμερα. 

    Χαμηλότονα κείμενα, σαν μικρές υποσημειώσεις στο προσωπικό βιβλίο της ζωής και της καθημερινότητας, που θέλουν να πουν κάτι από τον δικό τους ιδιαίτερο λόγο. Σαν μία υπενθύμιση για ό, τι υπάρχουμε και μας υπάρχει, για ό, τι περιέχουμε και μας περιέχει, με ή χωρίς τη θέλησή μας. Αλλά, αυτή είναι και η συνέχεια της περιπέτειας της ζωής, που μας καλεί σε ένα τοπίο άγνωστο και συναρπαστικό.

 

0 σχόλια: