Αστυνομικό Δελτίο

Συνελήφθησαν, στο πλαίσιο στοχευμένων αστυνομικών δράσεων για την πρόληψη και πάταξη του διασυνοριακού εγκλήματος, έξι (6) αλλοδαποί , τρεις (3) για παράνομη αλιεία και τρεις (3) για παράνομη υλοτομία, πλησίον των χερσαίων και υδάτινων συνόρων
Στο πλαίσιο επιχειρησιακού σχεδιασμού της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Μακεδονίας, διενεργούνται στοχευμένοι αστυνομικοί έλεγχοι, με σκοπό την πρόληψη και πάταξη του διασυνοριακού εγκλήματος, με αποτέλεσμα το τελευταίο εικοσιτετράωρο να συλληφθούν 6 άτομα.  
Ειδικότερα:
1. Στη λίμνη της Μικρής Πρέσπας χθες (28-03-2017) το βράδυ, αστυνομικοί της Ομάδας Πλωτής Αστυνόμευσης του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Πρεσπών και του Τμήματος Ασφάλειας Φλώρινας, συνέλαβαν -3- υπηκόους Αλβανίας, ηλικίας 21, 28 και 46 χρόνων, οι οποίοι κατελήφθησαν από εκτελούντες πλωτή περιπολία αστυνομικούς να επιβαίνουν σε δύο ξύλινες βάρκες εντός της λίμνης της Μικρής Πρέσπας και να ψαρεύουν παράνομα.
 
Οι συλληφθέντες είχαν εισέλθει παράνομα εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων, ενώ από την έρευνα προέκυψε ότι ο 21χρονος και ο 28χρονος την 05-03-2017 είχαν αφαιρέσει από κοινού -600- μέτρα δίχτυα, ιδιοκτησίας 27χρονου ημεδαπού ψαρά της Μικρής Πρέσπας.
Βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
• -2-  βάρκες,
• -3- ξύλινα κουπιά,
• -1- απόχη και
• -1.000- μέτρα δίχτυα.
Τα κλοπιμαία αφού κατασχέθηκαν αποδόθηκαν στον ιδιοκτήτη τους.
 
2. Σε ορεινή περιοχή του Πολυανέμου Καστοριάς σήμερα (29-03-2017) το πρωί, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Μεσοποταμίας Καστοριάς  συνέλαβαν 3 αλλοδαπούς, υπηκόους Αλβανίας, ηλικίας 27, 36 και 52 χρονών, για παράνομη υλοτομία.
 
Οι ανωτέρω που είχαν εισέλθει παράνομα στη χώρα, είχαν προβεί στην κοπή ξυλείας περίπου ενός -1- κυβικού μέτρου, ενώ στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τρία (3) τσεκούρια και τρία (3) άλογα.
 
Οι συλληφθέντες με τις σχηματισθείσες σε βάρος τους δικογραφίες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους κατά τόπους Εισαγγελείς Πλημμελειοδικών.

0 σχόλια: