Η γνώμη Σου μετράει !

Η Αναθεώρηση του Συντάγματος αποτελεί κορυφαία και σημαντική διαδικασία διότι θα καθορίσει σε μέγαλο βαθμό την ποιότητα και την αποτελεσματικότητα της Δημοκρατίας μας αλλά και θα επηρεάσει τις προοπτικές της κοινωνίας για τα επόμενα χρόνια.

Για πρώτη φορά από το 1974 δίνεται η δυνατότητα στους πολίτες και στις οργανωμένες συλλογικότητες να συμβάλλουν στο σχετικό προβληματισμό και να διατυπώσουν τις απόψεις τους για τις κατευθύνσεις του νέου Συντάγματος.

Για το λόγο αυτό συγκροτήθηκε Επιτροπή η οποία έχει την ευθύνη να οργανώσει το διάλογο για τη Συνταγματική Αναθεώρηση που θα ολοκληρωθεί στις 30 Ιουνίου 2017

 Η Επιτροπή έχει σχεδιάσει και υλοποιεί μια σειρά δράσεων διαβούλευσης όπως :

• Συναντήσεις με επιστημονικούς και κοινωνικούς φορείς Εθνικής Εμβέλειας

• Συναντήσεις με φορείς, συλλογικότητες και πολίτες στις έδρες των 13 Περιφερειών της χώρας

• Πλατφόρμα Ηλεκτρονικής Διαβούλευσης

• Ενημερωτικές Εκδηλώσεις σε όλη τη χώρα

Οι πολίτες και οι συλλογικότητες μπορούν να πληροφορηθούν για το διάλογο και τις δράσεις διαβούλευσης από:

  1. Την ιστοσελίδα της Επιτροπής www.syntagma-dialogos.gov.gr, η οποία περιλαμβάνει αναλυτικές πληροφορίες και χρήσιμο ενημερωτικό υλικό τόσο για τη Συνταγματική Αναθεώρηση, όσο και για τη δημόσια διαβούλευση.
  2. Τη σελίδα της Επιτροπής στο Facebook (SyntagmaDialogos).

Όσοι πολίτες και οργανώσεις πολιτών ενδιαφέρονται να πάρουν μέρος στο διάλογο έχουν τη δυνατότητα :

  1. Να συμπληρώσουν το ερωτηματολόγιο που βρίσκεται στην ιστοσελίδα της Επιτροπής.
  2. Να συμμετέχουν στις συναντήσεις που θα διεξαχθούν στις 13 Περιφέρειες. Οι ημερομηνίες και ο τόπος διεξαγωγής των συναντήσεων θα ανακοινωθούν σύντομα στη σελίδα της επιτροπής.
  3. Να επικοινωνήσουν με την Επιτροπή στο info@syntagma-dialogos.gov.gr

Φορείς και συλλογικότητες που διεξάγουν συναντήσεις και δράσεις για τη Συνταγματική Αναθεώρηση προσκαλούνται να έρθουν σε επικοινωνία με την Επιτροπή για την αποτύπωση των δράσεων και των συμπερασμάτων τους στην ιστοσελίδα της Επιτροπής και στον πανελλαδικό χάρτη δράσεων διαλόγου για τη Συνταγματική Αναθεώρηση.  

 

Η συμμετοχή όλων είναι σημαντική

Η γνώμη σας μετράει!

0 σχόλια: