Μοναχική κουρά από τον Μητροπολίτη Σερβίων και Κοζάνης

"Ανοιξον τα της καρδίας σου ώτα, Αδερφέ ..."

 Χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Σερβίων και Κοζάνης κ.κ. Παύλου, στο εξωκκλήσι του Τιμίου Προδρόμου στη Νέα Νικόπολη, τελέστηκε η ακολουθία της μοναχικής κουράς, του Χαράλαμπου Ανδρεάδη, από τον Τετράλοφο Κοζάνης, Διοικητικού Υπαλλήλου του Μαμάτσειου Νοσοκομείου, υπό του Καθηγουμένου της Ιεράς Μονής Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Δρυοβούνου Γέροντα Στεφάνου. 


Μετά την ψαλµωδία των "διατεταγµένων απολυτικίων", ο Δεςπότης κατήχισε τον µέλλοντα µοναχό διαβάζοντας την ευχή "Άνοιξον τα της καρδίας σου ώτα, Αδελφέ,...". Ακολούθησαν ερωταποκρίσεις ανάµεσα στον Μητροπολίτη κ. Παύλο και τον υποψήφιο που βεβαίωσαν την εκούσια προσέλευσή του στη µοναχική πολιτεία : "Ναι, του Θεού συνεργούντος µοι..."

Μετά το τέλος αυτής της στιχοµυθίας, ο Δέσποτας έδωσε ευχή ζητώντας τη βοήθεια του Θεού για τον κειρόµενο µοναχό. Ακολούθησε  η εκφώνηση του ονόµατος του µοναχού. 

" Αποφάσισα να σε ονομάσω Μακάριο σημείωσε ο Μητροπολίτης Σερβίων και Κοζάνης γιατί ένιωσα μια εσωτερική χαρά στη σκέψη της μοναχικής βάπτισής Σου"

 Τότε τρεις φορές έδωσε  στον κειρόµενο µοναχό το ψαλίδι της κουράς του και ο Μακάριος άλλες τρεις αντίστοιχα ...

Ο Δέσποτας έκοψε την κόµη του γονυκλινή Μοναχού στο όνοµα της Αγίας Τριάδος, ενώ οι χοροί έψαλλαν  τρεις φορές το "Κύριε Ελέησον". ...

 Εντωμεταξύ την Κυριακή το πρωί στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικάνορος Κοζάνης ο Μοναχός Μακάριος θα χειροτονηθεί σε Διάκονο.

0 σχόλια: