Με τον καλύτερο δυνατό τρόπο η αντιμετώπιση της κακοκαιρίας

Ευχαριστήριο Δήμου Βοΐου για την άριστη συνεργασία κατά τη διάρκεια της κακοκαιρίας

Ο Δήμος Βοΐου αντιμετώπισε την πρόσφατη κακοκαιρία με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, διατηρώντας το οδικό δίκτυο ανοιχτό, ενώ παράλληλα δόθηκε προτεραιότητα στις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού και σε πολίτες που είχαν άμεση ανάγκη από βοήθεια. Δυστυχώς, η μορφολογία του εδάφους σε πολλές περιοχές του Δήμου, η συνεχής και έντονη χιονόπτωση και οι βλάβες στα μηχανήματα του Δήμου που δούλευαν επί 24ωρου βάσεως, δεν επέτρεψαν στο να εξυπηρετηθούν άμεσα αρκετές γειτονιές, και γι’ αυτό ζητάμε την κατανόηση των πολιτών. 

Οι αρμόδιοι δημοτικοί υπάλληλοι, με τη συνεργασία και την καθοδήγηση των κατά τόπους αντιδημάρχων και του εντεταλμένου δημοτικού συμβούλου σε θέματα πολιτικής προστασίας, εργάστηκαν ακατάπαυστα σε διπλές βάρδιες για δύο ολόκληρες εβδομάδες, έχοντας να αντιμετωπίσουν όχι μόνο την έντονη κακοκαιρία αλλά και τις δυσκολίες που απορρέουν από την  μορφολογία της περιοχής μας, γεγονός που αποτελεί σε τέτοιες έκτακτες περιστάσεις σοβαρό ανασταλτικό παράγοντα αντιμετώπισης εντόνων καιρικών φαινομένων. 

Ο Δήμος Βοΐου  ευχαριστεί δημόσια όλους τους εργαζόμενους και παράγοντες του Δήμου που εργάστηκαν τις τελευταίες δύο εβδομάδες για την αντιμετώπιση των φαινομένων της κακοκαιρίας, στον αποχιονισμό, τη ρίψη αλατιού, καθώς και όλους τους ιδιώτες που συνέβαλαν στον καθαρισμό των αγροτικών δρόμων. Επίσης, ευχαριστεί τα τεχνικά συνεργεία της ΔΕΥΑΒ και της ΔΥΠΡΑ για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που προέκυψαν από τον παγετό στο δίκτυο ύδρευσης και τα αντλιοστάσια του Δήμου, καθώς και το τεχνικό συνεργείο της ΔΕΗ που αντιμετώπισε επιτυχώς το πολύ σοβαρό πρόβλημα που προέκυψε στο δίκτυο ηλεκτροδότησης. 

Τέλος, ευχαριστεί θερμά την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, και ειδικότερα τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Πλακεντά, την Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας και τις τεχνικές υπηρεσίες της Περιφέρειας για τη διάθεση μηχανημάτων για τον αποχιονισμό του επαρχιακού δικτύου. 

 

Πλ. Τσιστοπούλου 5  Σιάτιστα  Τ.Κ. 50300  Τηλ. 2465350102 Fax 2465022404  

Ε-mail: dimvoiogrty@yahoo.gr URL: www.dimosvoiou.gr

 

0 σχόλια: