Εμείς οι μετανάστες θέλουμε να επιστρέψουμε ...

Από το προσωπικό fb της Δημοσιογράφου Δώρας Μακρή, που έλκει την καταγωγή της από το Λιβαδερό και εργάζεται σήμερα στα μεγαλύτερα ΜΜΕ της Πορτογαλίας.

Να θυμάστε όσοι θέλετε να μεταναστεύσετε εκτός Ελλάδας: Εμείς, οι μετανάστες, θέλουμε να επιστρέψουμε. Αυτός είναι ο διακαής μας πόθος.
Η Ελλάδα-αν είχατε μάθει να τη σέβεστε λίγο περισσότερο-είναι από τις ομορφότερες χώρες του πλανήτη. Αλλά εσείς κοιτάτε χάμω, στα σκουπίδια. Ξεχνάτε να σηκώσετε ψηλά το βλέμμα. 

Η Ελλάδα είναι παράδεισος φυσικής ομορφιάς. Μη στέκεστε στα οικοδομικά εγκλήματα που έγιναν τη δεκαετία του '60. Εχει φως, έχει ακτές, έχει βιότοπους, έχει εναλλαγές στη γεωμορφολογία της που σπάνια συναντάς σε χώρα του κόσμου. Αλλά κι αυτό το ξεχνάτε. Και ξεχνάτε μέσα από το φόβο και την ενοχή να δείτε ότι και ο άνθρωπος της χώρας αυτής διαθέτει στοιχεία μοναδικά. Που τα έχει θάψει μέσα στην απάθεια.

Αντε και με νευριάζετε άμα σας ακούω να θέλετε να φύγετε! Πού να πάτε ρε; Συνέλθετε! Κανείς δεν σας περιμένει με ανοιχτή αγκαλιά. Αλλά ακόμη κι αν φύγουν τα παιδιά σας για δουλειά ή σπουδές και πάλι θα επιστρέψουν. Επιμορφωμένα και με πολύτιμη εμπειρία. Εμπιστευθείτε τα κι αφήστε τα ελεύθερα. 

Είμαστε φτωχοί και δυσκολεμένοι. Γιατί πρώτη φορά είναι; Ποτέ δεν ήμασταν πλούσιοι. Διαβάστε και λίγο ιστορία. Αντε πια! Διορθώστε πέντε βασικά πράγματα στη λειτουργία του κράτους και θα είστε οι καλύτεροι του χωριού. Μες το φόβο και τον πανικό ξημερώνεστε. Αχάριστους σας βρίσκω.

Αντε γιατί το όνειρο του κάθε βόρειου είναι να ζήσει τα γεράματά του στη χώρα μας. Γιατί άραγε; Γιατί;


0 σχόλια: