Δύσκολη η κατάσταση αλλά αντιμετωπίσιμη ....
Από το προσωπικό fb του Εντεταλμένου Συμβούλου της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας για θέματα πολιτικής προστασίας Ηλία Κάτανα 
Ήταν μία δύσκολη βραδιά με πολύ κρύο και με συνεχή ενημέρωση από τη Διεύθυνση Τεχνικών Εργων της έδρας της Περιφέρειας μας για τυχόν προβλήματα από το χιόνι. 
Ως Πολιτική Προστασία Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας οφείλω να συγχαρώ για ακόμη μια φορά τους υπαλλήλους της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών της έδρας Π.Δ.Μ. για τον συντονισμό του αποχιονισμού στο οδικό δίκτυο, τους οδηγούς των εκχιονιστικών  μηχανημάτων αλλά και των αλατιέρων, την Τροχαία, την Αστυνομία, την Πυροσβεστική για τον αγώνα που κάνανε και συνεχίζουν να κάνουν  κάτω υπό αντίξοες συνθήκες να κρατήσουν το εθνικό δίκτυο καθαρό, όπως και για την άψογη συνεργασία μεταξύ τους. 
Έχω δηλώσει σε αρκετές συνεντεύξεις τον τελευταίο καιρό ότι η περιοχή μας, η Δυτική Μακεδονία είναι προορισμός χειμερινός. Και ότι το χιόνι δεν πρέπει ούτε να μας τρομάζει αλλά και ούτε να αποτρέπουμε τους τουρίστες να μας επισκέπτονται. Ο καιρός και ειδικότερα το χιόνι , είναι το συγκριτικό πλεονέκτημα της Περιφέρειας μας και εκεί είναι που θα πρέπει να επικεντρώσουμε τις δυνάμεις μας ώστε να την καταστίσουμε εύκολα προσβάσιμη κατά τους χειμερινούς μήνες .  
Υποχρέωση μας ως θεσμικοί παράγοντες αλλά και ως Πολιτική Προστασία είναι να διατηρούμε τον μηχανισμό σε πλήρη ετοιμότητα για τυχόν προβλήματα. Από κει και πέρα θα πρέπει να μείνουμε μακριά απο την καιρική τρομολαγνεία που τείνει να γίνει μάστιγα. Ως Εντεταλμένος Σύμβουλος της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας μας, θέλω να γνωρίζετε ότι η περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας διαθέτει τους κατάλληλους μηχανισμούς και ακόμη περισσότερο το κατάλληλο έμπειρο ανθρώπινο δυναμικό με τεράστια προϋπηρεσία στη διαχείριση έντονων καιρικών φαινομένων . 
Φαινόμενα που για άλλες περιοχές είναι πρωτόγνωρα , στην περιοχή μας πρέπει να αποτελούν σύνηθες φαινόμενο .
Με ψυχραιμία και υπομονή θα μπορούμε πάντα να ανταπεξέλθουμε σε μία καιρική κρίση που επιμένω για εμάς θα πρέπει να μη μας πανικοβάλει ή να μας τρομάζει.
Καλή Φώτιση σε όλους και χρόνια πολλά!

0 σχόλια: