Ημερες ... γευσιγνωσίας στη Σιάτιστα !!


Βησσαρίων Παρθένης (διακεκριμένος chef)Λέσχη Αρχιμαγείρων Β.Ελλάδος, Νανά Γκαμπούρα (chef), ΙΕΚ Βολταίρος, Σίσσυ Νίκα (περιοδικό real taste), Δαμιανάκης Γιώργος (executive chef,καθηγητής γαστρονομίας και πρόεδρος του Παγκρήτιου συλλόγου), Κώστας Κολιός (chef), Μοναχός Επιφάνειος ο Μυλοποταμινός , σπουδαστές δημοσίων ΙΕΚ – τμήματος μαγειρικής, Μουσικό σχολείο Σιάτιστας, Κατερίνα Σουλίδου Διαιτολόγος- Διατροφολόγος Κλινική Διαβητολόγος, Δημητροπούλου Ευαγγελία Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, Παύλος Τσότσος -π. Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, κ. Κων/νος Τσαλιγόπουλος Εκπρόσωπος  και Μέλος της πανελλήνιας Γενικών Γραμματέων Τοπικής Αυτοδιοίκησης

"Κλεισθένης",Γρηγόρης Μαυρίδης –Εκπρόσωπος ΑΝΚΟ ΑΕ., Δρ Μερκουρόπουλος Γιώργος, Εξωτερικός Συνεργάτης ΕΛΓΟ "ΔΗΜΗΤΡΑ",Ευθύμιος Αθ. Μπατιάνης, Γεωπόνος-Οινολόγος M.Sc., Προϊστάμενος Τμήματος Φυτικής και Ζωϊκής Παραγωγής, Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας, Περιφέρεια Δυτικής ΜακεδονίαςΈφη Χατζηδημητρίου, Γεωπόνος-Οινολόγος, Επίκουρη Καθηγήτρια, ΑΠΘ,Τμήμα Χημείας, Εργαστήριο Χημείας & Τεχνολογίας Τροφίμωνκ. Δημήτριος Μανιάτης, Οινολόγος-σύμβουλος εμφιάλωσης, Θέκλα Γαλαζούδη, Σύμβουλος Marketing & Επικοινωνίας, Αντιπρόεδρος της Ένωσης Επιχειρήσεων Διαφήμισης & Επικοινωνίας Βορείου Ελλάδος (ΕΕΔΕΒΕ), Founder BACK2ROOTS UK

 

Σάββατο

 

11:00-12:30 Το ΙΕΚ Βολταίρος Κοζάνης μαγειρεύει με τοπικά προϊόντα και δημιουργείπρωτότυπες συνταγές

 

13:15-14:30

ΜΙΚΡΟΙ ΣΕΦ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ .. «Μαγειρεύουμε με τα παιδιά τοπικά προϊόντα για να μαγειρέψουμε παρέα να παίξουμε,  να ζυμωσουμε , κουλουράκια με μέλι και κανέλα , ζεστά τυροπιτακια με ντόπιο τυρί, κεκακια με γιαουρτι και άλλες λιχουδιες με αγνα τοπικά προϊόντα. Θα γνωρίσουμε μαζί τον τόπο μας και να γευτουμε 

από τον τόπο μας!!!!!!!!!» Μαζι μας η Μαρια Μαρκοπουλου και η Κατερινα Τοτσκα.

 

14:30-18:00 Διαγωνισμός Μαγειρικής

Η Λέσχη Αρχιμαγείρων Β Ελλάδος δοκιμάζει και βαθμολογεί τοπικά πιάτα.

 

14:30-16:00 chef on stage

ο Δαμιανάκης Γιώργος executive chef,καθηγητής γαστρονομίας και πρόεδρος του Παγκρήτιου συλλόγου μας ταξιδεύει στην Κρητική κουζίνα και την παντρεύει με τοπικά προϊόντα.Παράλληλα μας δείχνει την τέχνη του carving.

 

16:00-17:00 Παρασκευή πίτας με μια νέα ματιά από μαγείρισσες της περιοχής και το ΙΕΚ Βολταίρος

 

17:00-18:00 η Σίσσυ Νίκα - δημοσιογράφος γαστρονομίας στο περιοδικό real taste της realnews μας εξηγεί την τέχνη της φωτογραφίας στη γαστρονομία

 

18:00-20:00 Η λέσχη Αρχιμαγείρων Β. Ελλάδος μαγειρεύει με τοπικά προϊόντα και προτείνεισυνταγές. Γνωριμία με όλα τα τοπικά προϊόντα. Ειδικό αφιέρωμα στους vegans & vegetariansΜανιτάρια: Μία έκρηξη γεύσης και πρωτείνης.

 

20:15 Γευστική δοκιμή των προϊόντων όλων των επιχειρήσεων της περιοχής με παραδοσιακά εδέσματα.

 

20:45 Wine Concert από το Μουσικό Σχολείο ΣιάτισταςΟι μαθητές παίζουν κλασσικά αλλά και χριστουγεννιάτικα κομμάτια, με σχήματα κιθάρας και πνευστού.

 

Σύνολο Kιθαριστών “GuitÃriston” Μουσικού Σχολείου     Σιάτιστας                                                                                                     

Good King Wenseslas

Once in Royal David’s City

In the Bleak Midwinter

Away in a Manger

We wish you a merry Christmas

Deck the Halls

Colonel Bogey March

You really sunshine

Διδασκαλία-επιμέλεια συνόλου: Ιωάννης Ζορπίδης

 

Σύνολο Ευρωπαϊκής Ορχήστρας Μουσικού Σχολείου Σιάτιστας

Που ’ναι τα χρόνια (Μουσική Στ. Κουγιουμτζής)

Κυκλοφορώ κι οπλοφορώ (Μουσική Στ. Κραουνάκης)

Χαρταετοί (Μουσική Μ. Θεοδωράκης)

Συρτάκι (Μουσική Γ. Ζαμπέτας)

Holiday Songs (Χριστουγεννιάτικα τραγούδια και μελωδίες

 

Διεύθυνση-Διδασκαλία: Στέργιος Ανδρέου

 

 

0 σχόλια: