ΠροσΔΕΘείτε !!

Σεπτέμβριος.
Δεν ανοίγουν μόνο τα σχολεία, το πρώτο δεκαήμερο.
Ανοίγουν τα "τεφτέρια", οι "παλιοί λογαριασμοί", οι "βεντέτες" και οι ανελέητες μάχες...
Το μέτωπο της πολιτικής παίρνει φωτιά!
Η πολιτική εκεχειρία του Αυγούστου τελείωσε πρόωρα με τις λεγόμενες αδειοδοτήσεις των  πολυπόθητων τηλεοπτικών συχνοτήτων και την παραπομπή σε δίκη του πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ, Γεωργίου για "παραποίηση" των στοιχείων του ελλείμματος το 2010...
Η θεωρία αυτή ότι το τεχνητό "φούσκωμα" του ελλείμματος μας οδήγησε στα "δόντια" του ΔΝΤ και στη χρεοκοπία είναι για γέλια και για κλάματα!
Δεν είναι που ο Γεωργίου τέθηκε επικεφαλής 3 μήνες αργότερα, αφότου μπήκαμε σε πρόγραμμα του ΔΝΤ, δεν είναι που όλοι ΕΕ και  κόμματα καθώς και η παρούσα κυβέρνηση προχτές αναγνώρισαν ότι τα χλευαζόμενα "Greek statistics" απόχτησαν κύρος,είναι ότι βάσει αυτών υπογράφτηκε το ΤΡΙΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ και γίνονται όλοι οι προϋπολογισμοί, όπως  περσινός που κατέθεσε και ο φετινός που θα καταθέσει αυτή η ίδια κυβέρνηση!
Το ότι κανείς, ούτε δικαστής ούτε πολιτικός  δεν ασχολείται με το πραγματικό "φούσκωμα" του χρέους την εξαετία 2004-2009, το μεγάλο φαγοπότι και τα τεράστια σκάνδαλα δεν είναι καθόλου περίεργο με την επικρατούσα διαπλοκή.
Κυβέρνηση και υπερθεματιστές-τι ωραίος όρος για τους δημόσιους εργολάβους, εφοπλιστές, καναλάρχες- θέλουν να μας ενημερώσουν "αντικειμενικά"!
Κατά την κυβέρνηση, η ελευθερία και η ποιότητα της ενημέρωσης, εγγυώνται κατά τους παλιούς κραταιούς πολέμιους των μονοπωλίων, από το ολιγοπώλιο!
Από την άλλη πλευρά κάποιοι σκόρπισαν δεκάδες εκατομμύρια για μια "άδεια", για να μας ενημερώσουν "σωστά" και να μας ψυχαγωγήσουν!
Περί "αμνών" ή 'ανιδιοτελών πατριωτών που θυσιάζονται για το γενικό καλό δεν μου καλοφαίνονται... 
Ή δικά τους και "δουλεμένα" δεν είναι ή δεν θα τα πληρώσουν ποτέ ή τα αφανή πλεονεκτήματα και οφέλη αυτής της "δημοπρασίας" είναι πολλαπλάσια!
Όλα αυτά έχουν έναν και μοναδικό σκοπό:
Την πολυπόθητη και κερδοφόρα κατοχή και νομή της εξουσίας!
Οι πρώην "αριστεροί" των ιδεών αποδεικνύονται υπέροχοι υπέρμαχοι "δεξιοί" της τσέπης!
Η άνοδος στην Θεσσαλονίκη για τα εγκαίνια της ΔΕΘ είναι μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία για την πρώτη σύγκρουση και ανίχνευση των πλεονεκτημάτων και αδυναμιών των αντιπάλων.
Πολύ περισσότερο όταν σχεδιάζεις εκλογικό αιφνιδιασμό ως κυβέρνηση που έχεις και το "μαχαίρι και το πεπόνι". Όπως μας πληροφορούσε η "Αυγή" δια του κ. Κατσιάκου το 2013 " Ο «λογαριασμός» για το πεπόνι φυσικά θα συνοδεύεται και από μια διακριτική υπενθύμιση πως για τους «άλλους» υπάρχει πάντα και το μαχαίρι.
Γιατί όπως είπαμε αυτός που έχει το πεπόνι έχει και το μαχαίρι έτοιμο κι ακονισμένο στην κωλότσεπη"
Τα επιτελεία των κομμάτων μη συνυπολογίζοντα τις λαϊκές βουλές και αντοχές, έχουν σχεδιάσει την στρατηγική τους με μόνο στόχο, την φθορά του αντιπάλου. Η μέν κυβέρνηση για παράταση της παραμονής της στην "Κίρκεια" καρέκλα της εξουσίας η δε αντιπολίτευση για την κατάκτησή της! 
Βέβαια τα πράγματα έχουν αλλάξει!
Όχι μόνο η εντεινόμενη λαϊκή δυσαρέσκεια μετά το "φόρτωμα" όλων όσων θα καταργούσε ή θα επανέφερε η κυβέρνηση(ΕΝΦΙΑ,13ο μισθό, κατώτατο μισθό, ΕΚΑΣ' ΦΠΑ 24% κ.α) αλλά και η  Θεσσαλονίκη και η ίδια η ΔΕΘ ( Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης).
Η Θεσσαλονίκη παραμένει μια πόλη  σε παρακμή και μαρασμό, φτωχότερη από πέρσι, με υψηλότατη ανεργία,  πολλά λουκέτα εμπορικών και άλλων καταστημάτων σε πολυσύχναστους κεντρικούς δρόμους, μια πόλη με εκατοντάδες διαμαρτυρόμενους στις δικές τους έδρες "κομματικές πλατείες", Ιδιαίτερα δε την εβδομάδα της ΔΕΘ  στους άδειους και ατυνομοκρατούμενους αποκλεισμένους δρόμους, είναι μια πόλη χωρίς Θεσσαλονικείς, χωρίς επισκέπτες, χωρίς ψυχή, με παρούσες την θλίψη,  την έρπουσα οργή και την υποβόσκουσα έκρηξη!
Η Διεθνής Έκθεση με την εμπορική ακμή, την πολιτιστική καινοτομία και την κοινωνική αίγλη, έγινε πλέον μια επικίνδυνη "έκθεση" και για τους πολιτικούς και για την πόλη!
Οι συνεντεύξεις τύπου του πρωθυπουργού και των πολιτικών αρχηγών΄είναι βαρίδια! Τρέμουν το απρόοπτο, το λάθος, την γκάφα!
Το τάξιμο δεν χαλάει σπίτι!
Έτσι προ διετίας υπερθεματίζοντας ο κ. Τσίπρας και τάζοντας "λαγούς με πετραχήλια" στον καλομαθημένο ,αντιπαραγωγικό,"βολεψάκια", σιτιζόμενο από τους μαστούς της δημόσιας αγελάδας και παρασιτικώς ζώντα με" δανεικά κι αγύριστα" μέσο Έλληνα, τον παλαιότερα ονομαζόμενο μη "προνομιούχο", καβάλησε το "καλάμι" της εξουσίας και αφού "έμαθε" διακινδυνεύοντας τα πάντα στου "κασίδη" το κεφάλι, έκανε στροφή 180 μοιρών, μετατρέποντας "το κρέας σε ψάρι", σαν τους παραβιάζοντες  ξεδιάντροπα τον θείο νόμο, καλογέρους! 
Τώρα η κυβέρνηση των "προσωποπαγών" θέσεων, των εγκαινίων των δρόμων του "δεν πληρώνω", θα μοιράσει τα "καθρεφτάκια" στους "ευπαθείς" ιθαγενείς.
Δεν είναι τίποτα άλλο από τον αέρα κοπανιστό των 246 εκατομμυρίων ευρώ που ΘΑ εισπράξει από τις άδειες των καναλιών αν και είχε γραμμένα στον προϋπολογισμό της τα 350!
Έτσι θα ρεφάρει το "ξάφρισμα"- ευπαθών και μη- με κάθε είδους φορολογική εφεύρεση-ευρεσιτεχνία!
Μπορεί να κόβει 200 ή 300 ευρώ το μήνα ΕΚΑΣ από τον συνταξιούχο αλλά του δίνει φάρμακα δωρεάν!
Μια συμμετοχή 20 ή 30 ευρώ εμφανίζεται ως μεγάλη παροχή!
Τέτοια θα είναι η "αντικειμενική και ελεύθερη πληροφόρηση" που μας ετοιμάζουν...
Θυμήθηκα το γυψωμένο προεκλογικά αριστερό χέρι του πιτσιρικά που ο Καμμένος παρηγορούσε ότι θα μάθει να τα κάνει όλα με το δεξί!
Φαίνεται ότι το διαφημιστικό σποτάκι εφαρμόσθηκε στη συγκυβέρνηση λίαν επιτυχώς!
Τα κάνει όλα με το δεξί!
 Μπορεί ο ευτραφής Πάνος να απειλούσε συχνά ότι θα παραιτηθεί με τελευταία την επίθεση στον κουμπάρο-καναλάρχη Καλογρίτσα, απέδειξε όμως μεγάλη προσαρμοστικότητα  και αντοχή στα G (τζι) της πολιτικής, στις βυθίσεις και ανυψώσεις, απότοκο των δεκάδων πτήσεων για "ψύλλου πήδημα" με όλα τα εναέρια μέσα ως υπουργός Άμυνας!
Με αριστερή φρασεολογία, απύθμενο θράσος και δεξιά πρακτική πορεύεται εφυώς και ανενδοίαστα η συγκυβέρνηση. Περιμένοντας το αντικειμενικό "ψεύδος", την μεγάλη αλήθεια κατά Αλέξη, δεν θα μας εκπλήξει τίποτα!
Στην πόλη των βίαιων ιστορικών ανατροπών,των πολιτικών δολοφονιών, των σύγχρονων ακροβασιών και της ατέρμονης πνευματικότητας,των αργών βιορυθμών, της λειψανδρίας, της συντήρησης και των εκπτώσεων αξιών και Αρχών μόνο η οσμή πυρίτιδας είναι εμφανής ως βεβαιότητα και παρούσα στην ατμόσφαιρα ενώ ο "Ξένιος Ζεύς" αρχίζει να την εγκαταλείπει! 
Οι στρατιές που θα ανέλθουν ως μάγοι στην τύποις συμπρωτεύουσα για να διασκεδάζουν ως εξουσιαστές, πρέπει να είναι προετοιμασμένοι και για δυσάρεστες εκπλήξεις. 
Απρόοπτα φυσάει καθαρός και κρύος ο Βαρδάρης....
Ασπρίζει τον αγέρωχο Πύργο, διώχνει τη μπόχα του λιμανιού, λαμπρύνει το γαλάζιο της θάλασσας και φέρνει πιο κοντά τον Όλυμπο του Δία και των κεραυνών.
Σύντροφοι,
ΠροσΔΕΘείτε!
Η γενικότερη πολιτική κατάσταση, η αστάθεια στην ευρύτερη περιοχή, η άλυτη κρίση χρέους, το "καλό" τώρα Δ.Ν.Τ, δεν προσφέρονται για την φαρσικά επαναλαμβανόμενη ελαφρότητα του "ένδοξου", πλην όμως καταστροφικού παρελθόντος, και μάλιστα εν μέσω μιας παγκοσμιοποημένης ασυδοσίας των αγορών και καταστροφικής κερδοσκοπίας που συνυπάρχει με θεσμική και αξιακή κρίση και του πολιτικού συστήματος και της κοινωνικής διάρθρωσης ...

Δημήτρης Ψευτογκάς

0 σχόλια: