Μια στιγμή ...

…ακριβώς, μια στιγμή μπορεί να αλλάξει τα πάντα, να πάει την ιστορία εκεί που αυτή θέλει… ποιος όμως είναι αυτός που κινεί τα νήματα; Το σύμπαν; Το μυαλό; Κάποια ανώτερη δύναμη; Δεν ξέρεις, ούτε θέλεις να μαντέψεις και ίσως να μην σε ενδιαφέρει και τόσο.

 

Ακόμα και εκείνο το κέρμα που σου έπεσε και καθυστέρησες για να το πιάσεις, ακόμα και εκείνο το μισό λεπτό ήταν αρκετό για να παίξει ρόλο στην ιστορία. Γιατί χάρη σε εκείνο καθυστέρησες και σε πρόλαβε εκείνο το τηλεφώνημα και σου άλλαξε τα σχέδια και είσαι έτοιμος να τρέξεις στο ραντεβού που τόσο καιρό περίμενες.

 

Ή εκείνο το κόκκινο φανάρι που σε καθυστέρησε, νομίζεις πως δεν έπαιξε τον δικό του μικρό ρόλο; Και ενώ ήσουν σίγουρος ότι θα φθάσεις στο ραντεβού και θα πέσεις πάνω στο πεπρωμένο σου, αυτό έχει προλάβει να φύγει ακριβώς μια στιγμή πιο πριν.

 

Και νιώθεις να έχεις αφήσει μισά πράγματα και αρχίζεις να χτίζεις την ιστορία στο μυαλό σου… κι αν δεν άκουγα το τηλέφωνο; Κι αν προλάβαινα εκείνη την στιγμή το φανάρι ή αν πήγαινα με τα πόδια; Τι θα έκανα, τι θα έλεγα, πως θα ήταν; Το πιο πιθανόν όπως και τώρα, γιατί ίσως άλλη μια μικρή στιγμή θα ερχόταν να εισβάλλει στο πλάνο και να αλλάξει την ιστορία. Κι εσύ το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να ζήσεις και να απολαύσεις την κάθε στιγμή.

 

Γράφει η Δήμητρα Ν. Παπανικολάου Χημικός - Μηχανικός 

 

0 σχόλια: