Χαίρομαι που σήμερα κερδήθηκε το αυτονόητο

Μήνυμα  και ευχές του βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Θέμη Μουμουλίδη [ μέλους της ειδικής επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής] , για τη νέα σχολική χρονιά. 

 

Η νέα σχολική χρονιά  ξεκίνησε σήμερα σε όλα τα σχολεία της χώρας με τους καλύτερους οιωνούς. Φέτος κερδήθηκε ένα στοίχημα.Για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια, έχουμε μια ομαλή έναρξη της σχολικής χρονιάς. Το Υπουργείο Παιδείας, από τον Ιανουάριο ακόμη έθεσε ως κυρίαρχο στόχο ,την ομαλή λειτουργία των σχολειών σε όλη τη χώρα και με τη βοήθεια όλων των αρμοδίων διευθύνσεων το πέτυχε. Πρωτόβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση χωρίς σημαντικές ελλείψεις, με τα βιβλία να έχουν εγκαίρως αποσταλεί στα σχολεία και με τους δασκάλους και τους καθηγητές στη θέση τους ώστε να μη χαθεί, όπως άλλες χρονιές, πολύτιμος μαθησιακός και δημιουργικός χρόνος . 

Στην περιοχή μας έγινε σήμερα η επίσημη έναρξη της σχολικής χρονιάς χωρίς προβλήματα και τις επόμενες μέρες θα ολοκληρωθεί η διανομή των βιβλίων με στόχο την Τετάρτη όλοι οι μαθητές να αρχίσουν κανονικά  τα μαθήματά τους. Όπως τόνισε σήμερα το πρωί ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας κ. Κωνσταντίνος Κωνσταντόπουλος οι όποιες ελλείψεις σε βιβλία και εκπαιδευτικούς θα έχουν καλυφθεί μέχρι το τέλος του μήνα.

Χαίρομαι που σήμερα κερδήθηκε το αυτονόητο  και μπορούμε να αισιοδοξούμε για καλύτερες μέρες στο χώρο της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Με καθημερινή συνεργασία με την εκπαιδευτική κοινότητα της περιοχής μας, είμαι βέβαιος πως θα συμβάλλουμε όλοι στο έργο του Υπουργείου, που είναι τελικά η ουσιαστική εκπαιδευτική μεταρρύθμιση. Η υπεράσπιση του δικαιώματος στη μόρφωση για όλα τα παιδιά σε ένα δημοκρατικό και  ποιοτικά αναβαθμισμένο  σχολείο, είναι υποχρέωση όλων μας.

Εύχομαι ολόψυχα σε όλους τους μαθητέςτους εκπαιδευτικούς , αλλά και τους γονείς, μια καλή και δημιουργική σχολική χρονιά.Η προσπάθεια αναβάθμισης του εκπαιδευτικού μας συστήματος συνεχίζεται και είναι υπόθεση όλων.


0 σχόλια: