Αστυνομικό Δελτίο

Σύλληψη 63χρονου σε περιοχή της Καστοριάς για κλοπή με τη μέθοδο της απασχόλησης

Αναζητείται ακόμη ένα άτομο για την ίδια υπόθεση

 

Χθες (06-08-2016το μεσημέρι, αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος ΆργουςΟρεστικού Καστοριάς συνέλαβαν σε περιοχή της Καστοριάς 63χρονο ημεδαπό για κλοπή.

 

Συγκεκριμένα, ο προαναφερόμενος με ένα ακόμη άτομο χθες το μεσημέρι προσέγγισαν το σπίτι 79χρονης ημεδαπής σε περιοχή της Καστοριάς και με τη μέθοδο της απασχόλησης κατάφεραν να μπουν σ’ αυτό και να αφαιρέσουν το χρηματικό ποσό των εξακοσίων -600- ευρώ και των εκατό -100- δολαρίων ΗΠΑ, ενώ στη συνέχεια επιβιβάστηκαν σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και έφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση. Οι αστυνομικοί αφού ενημερώθηκαν τους αναζήτησαν, εντόπισαν άμεσα το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε ο 63χρονος και τον συνέλαβαν. 

 

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καστοριάς, ενώ συνεχίζονται οι αναζητήσεις για τον εντοπισμό του συνεργού του στα όρια του αυτοφώρου.

 

Με αφορμή το περιστατικό αυτό η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Μακεδονίας συνιστά:

• Να είστε ιδιαίτερα επιφυλακτικοί σε άγνωστα άτομα που επιχειρούν με διάφορα προσχήματα και τεχνάσματα να εισέλθουν στην οικία σας.
• Εφόσον άγνωστο άτομο εισέλθει στην οικία σας με οποιαδήποτε πρόφαση (π.χ. πώληση κάποιου προϊόντος, διεξαγωγή έρευνας, ανάγκη να πραγματοποιήσουν μια κλήση κ.λπ.), να μην επιτρέπετε να μεταβαίνει σε άλλους χώρους του σπιτιού σας, πέραν αυτών που χρειάζεται και ποτέ να μην χάνετε την οπτική επαφή μαζί του.
• Στην περίπτωση αυτή, να προσέχετε τα προσωπικά σας αντικείμενα, προκειμένου να αποφευχθεί το ενδεχόμενο αφαίρεσής τους με τη μέθοδο της απασχόλησης.
• Να έχετε πάντα διαθέσιμους τους τηλεφωνικούς αριθμούς, με τους οποίους πρέπει να επικοινωνήσετε σε περίπτωση ανάγκης (Αστυνομία, Πυροσβεστική, Νοσοκομεία, στενοί συγγενείς κ.α.). 
• Προσπαθήστε να συγκρατήσετε τα χαρακτηριστικά των δραστών, καθώς και τα οχήματα με τα οποία κινούνται (αριθμό κυκλοφορίας, μάρκα οχήματος, χρώμα κ.λπ.), για να βοηθήσετε το έργο των διωκτικών αρχών. 
• Να ενημερώνετε πάντα τις αστυνομικές Αρχές, ακόμη και σε περίπτωση απόπειρας απάτης σε βάρος σας.
• Μοιραστείτε τις παραπάνω συμβουλές – οδηγίες με συγγενείς, φίλους και γνωστούς σας και ιδιαιτέρως με ηλικιωμένα άτομα, προκειμένου να αποφευχθεί το ενδεχόμενο θυματοποίησής τους

0 σχόλια: