κ. Υπουργέ θα ασχοληθείτε σοβαρά με το θέμα ;;

  
Ο Υπεύθυνος του Τομέα Αγροτικής Ανάπτυξης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Κοζάνης, κ. Γιώργος Κασαπίδης, με αφορμή την περαιτέρω εξάπλωση της ασθένειας της οζώδους δερματίτιδας στα βοοειδή και τη φετινή χρονιά, κατέθεσε εκ νέου σχετική ερώτηση, που συνυπέγραψαν 28 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας. Για το θέμα έκανε την ακόλουθη δήλωση:
 
«Οι ευθύνες της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για την εκ νέου περαιτέρω εξάπλωση της οζώδους δερματίτιδας στα βοοειδή είναι δεδομένες και πολύ σοβαρές. 
 
Παρά το γεγονός των εκτεταμένων προσβολών κοπαδιών, κατά την περυσινή χρονιά, και παρά τις έντονες συστάσεις και επισημάνσεις, που - μέσω του κοινοβουλευτικού ελέγχου ως Νέα Δημοκρατία - είχαμε προβεί προς την Κυβέρνηση, κρούσματα της νόσου πλήττουν, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, τις ίδιες,  αλλά και νέες περιοχές της Βόρειας Ελλάδας.
 
Ο αρμόδιος Υπουργός κ. Αποστόλου αποφεύγει, εδώ και τρεις μήνες, να απαντήσει στο ερώτημα 29 βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας για τις ενέργειες πρόληψης και προστασίας του ζωικού κεφαλαίου της χώρας από την εν λόγω ασθένεια στις οποίες όφειλε να είχε προβεί.
 
Το χειρότερο είναι ότι, εξαιτίας της προχειρότητας με την οποία αντιμετώπισε την κρίσιμη αυτή κατάσταση, η ασθένεια ξέφυγε και πλήττει περισσότερες περιοχές με μεγαλύτερη ένταση.
 
Η ανεπάρκεια και η αναποτελεσματικότητα βαρύνουν αποκλειστικά τον αρμόδιο υπουργό.
 
Το κόστος, δυστυχώς, για ακόμα μια φορά, το πληρώνουν οι κτηνοτρόφοι.
 
Είναι βέβαιο ότι εάν ο Υπουργός ασχολείτο σοβαρά με την υπόθεση και με τους κινδύνους, που έγκαιρα επισημάναμε, θα είχε αποφευχθεί η επιδείνωση της κατάστασης». 

0 σχόλια: