"Πλεύση Ελευθερίας" από την Ακριτική Φλώρινα

Με την επικεφαλής του κόμματος-κινήματος «Πλεύση Ελευθερίας», κα Ζωή Κωνσταντοπούλου, και την τέως Βουλευτή Ν. Κοζάνης κα Ραχήλ Μακρή συναντήθηκε ο Δήμαρχος Φλώρινας, κ. Γιάννης Βοσκόπουλος την Τρίτη 03 και την Τετάρτη 0Μαΐου 2016.

Η κα Κωνσταντοπούλου ήταν προσκεκλημένη του προέδρου της Τοπικής Κοινότητας Κέλλης, κ. Τάσκα Αθανάσιου, με σκοπό την παρουσία της στη λιτάνευση της εικόνας του Μ. Αθανασίου καθώς και στην εκδήλωση της βράβευσης των μαθητών για την εισαγωγή τους σε σχολές της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, την Τρίτη 3 Μαΐου 2016, όπου παρών ήταν και ο κ. Βοσκόπουλος.

Ο κ. Δήμαρχος την Τετάρτη 0Μαΐου 2016 παραβρέθηκε στον ΑΗΣ Μελίτης, όπου η κα Κωνσταντοπούλου και η κα Μακρή είχαν συνάντηση με τον Διευθυντή της μονάδας, κ. Παπαβραμίδη Δημήτριο. Παρόντες επίσης ήταν ο Αντιπεριφερειάρχης Φλώρινας κ. Στέφανος Μπίροςη ΘεματικήΑντιπεριφερειάρχης Ενέργειας, Περιβάλλοντος και Μεταφορών κα Ελισάβετ Παναγιωτίδου, και στελέχη του Σωματείου «ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ».

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης η κα Κωνσταντοπούλου ενημερώθηκε από τον καθένα χωριστά για όλα τα ζητήματα που αφορούν στον ΑΗΣ Μελίτης και την αναγκαιότητα της σωστής λειτουργίας του, στα ορυχεία και στη μόλυνση του περιβάλλοντος που προκαλείται από τις δραστηριότητες της ΔΕΗ και των ορυχείων.

Ο κ. Βοσκόπουλος επεσήμανε στην κα Κωνσταντοπούλου τη θέση του για τη μετακύλιση του Τοπικού Πόρου στα τιμολόγια της ΔΕΗ, για να υπάρξει παροχή δωρεάν ηλεκτρικού ρεύματος στα νοικοκυριά και στις επιχειρήσεις του Δήμου, ώστε να διευκολυνθούν οικονομικά οι Δημότες του Δήμου. Εξέθεσε επίσης τις προτάσεις του για την ενεργειακή εκμετάλλευση των ορυχείων από τον Δήμο, μέσω της οποίας θα δημιουργηθούν πολλές θέσεις εργασίας.

Στη συνέχεια ο κ. Δήμαρχος επισκέφθηκε με την κα Κωνσταντοπούλου και την κα Μακρή τον χώρο κατασκευής του αντιλιοστασίου της Τηλεθέρμανσης στον ΑΗΣ Μελίτης.

Κατά τη διάρκεια της ξενάγησης ο κ. Δήμαρχος εξήγησε ότι βρίσκονται στον συγκεκριμένο χώρο, στον οποίο θα κατασκευαστεί το αντλιοστάσιο και από το οποίο θα διοχετεύεται υπέρθερμο νερό στο δεύτερο αντλιοστάσιο της Φλώρινας και ως εκεί θα φτάνει με κεντρικό αγωγό από τον οποίο και θα γίνεται η διανομή στο δίκτυο της πόλης. Σημείωσε ότι, ενώ της Φλώρινας οι εγκαταστάσεις έχουν ολοκληρωθεί, εδώ βρίσκονται σε στάδιο κατασκευής, καθώς όμως οι εργασίες προχωρούν με κανονικούς, ομαλούς ρυθμούς σύντομα θα επέλθει και η ολοκλήρωση του έργου αυτού.

Στο τέλος τόνισε την αναγκαιότητα κατασκευής της Τηλεθέρμανσης της Μελίτης, κόστους 10.000.000€, η οποία θα κατατεθεί στο επόμενο πρόγραμμα το οποίο θα ανοίξει, ώστε να υπάρξει ένταξη του έργου και να ξεκινήσει και η κατασκευή αυτού.

0 σχόλια: