Ξεκίνησαν οι εργασίες του Βορειοελλαδικού Καρδιολογικού Συνεδρίου

Με διακεκριμένους Έλληνες και ξένους ομιλητές και πολύ υψηλού επιπέδου επιστημονικό πρόγραμμα, το Βορειοελλαδικό Καρδιολογικό Συνέδριο, το οποίο διοργανώνεται για 15η χρονιά, αποτελεί την κορυφαία επιστημονική εκδήλωση της Καρδιολογικής Εταιρείας Βορείου Ελλάδος.
Σκοπός του συνεδρίου οι εργασιες του οποίου ξεκίνησαν το πρωί στη Θεσσαλονίκη, στο ξενοδοχείο Makedonia Palace, είναι η ενημέρωση των καρδιολόγων σε θέματα που αφορούν στις νεότερες εξελίξεις της καρδιολογίας, με στόχο την βελτίωση των υπηρεσιών υγείας που παρέχονται κατά την καθημερινή κλινική πράξη.
Το 15ο Βορειοελλαδικό Καρδιολογικό Συνέδριο καλύπτει όλους σχεδόν τους τομείς της Κλινικής Καρδιολογίας. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα κλινικά φροντιστήρια με θέματα όπως η επεμβατική καρδιολογία και η αντιμετώπιση της καρδιακής ανεπάρκειας στην κλινική πράξη.
Εντωμεταξύ στη διάρκεια του τριήμερου Συνεδρίου οι ειδικευόμενοι θα έχουν την ευκαιρία να αξιολογήσουν τις γνώσεις τους για τις εξετάσεις της καρδιολογίας μέσω ενός τεστ γνώσεων.
 Των πρωινών εργασιών του συνεδρίου προήδρευσε ο Διευθυντής της καρδιολογικής κλινικής του Μαμάτσειου Νοσοκομείου Κοζάνης Στυλιανός Λαμπρόπουλος, ο οποίος προχώρησε μεταξύ άλλων και σε σημαντικές ανακοινώσεις για το μέλλον της κλινικής που αναβαθμίζεται πλήρως μετά τη χρηματοδότηση από την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και το προσωπικό ενδιαφέρον του ίδιου του Περιφερειάρχη Θεόδωρου Καρυπίδη. 
Στο συνέδριο θα μιλήσει και ο καρδιολόγος της κλινικής Στάθης Κουλούρης.

0 σχόλια: