Με αερόστατο έφτασε στη Θεσσαλονίκη ο Ηλίας Ψινάκης

Με την υπογραφή του πρωτοκόλλου συνεργασίας δήμων, περιφερειών και φορέων της βορείου Ελλάδας για την ίδρυση «Αμφικτυονίας Αρχαίων Ελληνικών πόλεων» κάνει το αποφασιστικό βήμα η πρωτοβουλία του Δημάρχου Μαραθώνα Ηλία Ψινάκη.

Η τελετή έγινε στην κατάμεστη από 62 δημάρχους και εκπροσώπους δήμων όλης της Ελλάδας  αίθουσα Έφεσος του ξενοδοχείου Hyatt Regency.

Ομιλητές της εκδήλωσης ήταν  ο υπουργός εσωτερικών και διοικητικής ανασυγκρότησης Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, ο εκπρόσωπος της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ Φίλιπ Λεκλερ και ο κινέζος πρέσβης Zou Xiaouli.

Όλοι μίλησαν με θερμά λόγια για την ιδέα και το σκοπό της «Αμφικτυονίας Αρχαίων Ελληνικών Πόλεων» συγχαίροντας τον Ηλία Ψινάκη για την πρωτοβουλία.

Όπως τόνισαν βασική επιδίωξη του εγχειρήματος θα είναι η προώθηση του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού, η βέλτιστη οργάνωση του πολιτισμού σε τοπικό επίπεδο και η σωστή διαχείριση των θεμάτων του, όπως και η προστασία, η διεκδίκηση και η διάδοση της πολιτιστικής κληρονομιάς της χώρας σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο. Το ενδιαφέρον είναι πολύ μεγάλο ενώ οι προτάσεις προς τον κ. Ψινάκη να πραγματοποιήσει ανάλογες συναντήσεις και σε άλλες πόλεις "έπεφταν βροχή" 
Η είσοδος του Δημάρχου ήταν θεαματική με τα φλας των φωτογράφων να αναβοσβήνουν.Νωριτερα το μεσημέρι ένα αερόστατο τον μετέφερε στην Συμπρωτεύουσα .....

Οι συνυπογράφοντες σε αυτό το εγχείρημα εξέφρασαν την αισιοδοξία τους για την πολιτιστική προβολή των αρχαίων μνημείων και της ιστορίας της Ελλάδας.Το πρωτόκολλο συνεργασίας υπέγραψαν οι Δήμαρχοι Βοίου και Σερβίων Βελβεντού, Δημήτριος Λαμπρόπουλος και Αθανάσιος Κοσματόπουλος.

Άλλωστε όπως είπε και ο κ. Ψινάκης «Εάν η Ελλάδα έχει κάτι να πουλήσει αυτός είναι ο πολιτισμός της»

0 σχόλια: