Η πρώτη concept art έκθεση στην Ελλάδα

“Καὶ εἶδον ἄλλον ἄγγελον ἰσχυρὸν καταβαίνοντα ἐκ τοῦ οὐρανοῦ, περιβεβλημένον νεφέλην, καὶ ἡ ἶρις ἐπὶ τῆς κεφαλῆς αὐτοῦ, καὶ τὸ πρόσωπον αὐτοῦ ὡς ὁ ἥλιος, καὶ οἱ πόδες αὐτοῦ ὡς στύλοι πυρός”
Άποκάλυψη του Ιωάννη 10:1

Το CASK_up επιστρέφει την φετινή Άνοιξη παρουσιάζοντας σε συνεργασία με την CASK και το Τμήμα Εικαστικών Και Εφαρμοσμένων Τεχνών της Φλώρινας το Periapsis project!
Έχοντας σαν φιλοσοφία και μέλημα την προσφορά πεδίου δράσης για τους νέους δημιουργούς, στο οποίο μπορούν να αναπτύξουν τις ιδέες τους και να τις παρουσιάσουν, η γκαλερί συμμετέχει ενεργά στην σύγχρονη καλλιτεχνική δημιουργία τη στιγμήτης γέννησης της.
Το project periapsis μετά από μια αλληλουχία παρουσιάσεων της ερευνητικής του εξέλιξης, ολοκληρώνει το χρονολόγιο της αφήγηση αποκαλυπτικών γεγονότων στην Cask gallery στην Λάρισα. Στην συνεργασία με την Cask gallery η Περίαψη ως κοσμικό φαινόμενο διαβάζεται εικαστικά με πληρότητα τόσο χωρικής όσο και ηλεκτρονικής αφήγησης. Το project periapsis ως ωμός αλληγορικός σχολιασμός, πραγματεύεται την ανάγκη της ανθρώπινης φύσης να εξωραΐζει το άγνωστο και την φέρνει σε σύγκρουση με το μεταφυσικό. Βασισμένο στο Concept – σενάριο για την Αγγελική Πτώση του Κυριάκου Μπουρνά, η ομάδα του project χτίζει ένα κόσμο αποκαλυπτικής δυστροπίας στην τροχιά μιας τέτοιας πτώσης και συντελεί στην οπτικοποίηση αυτής της αφήγησης. Καλεί το θεατή να προβληματιστεί με το τι στάση θα κρατούσε απέναντι σε ένα ανεξήγητο γεγονός. Δεν πρόκειται για μία έκθεση αλλά για μια οπτική παραγωγή προοριζόμενη για τον κόσμο του θεάματος. Τόσο ο κινηματογράφος , το κινούμενο σχέδιο, τα video game και τα κόμικς ακολουθούν στην παραγωγή τους , μια σειρά από στάδια που σε αυτά σχεδιάζονται και ανασκευάζονται όλα τα στοιχειά του σεναρίου. Η ομάδα του project αποκαλύπτοντας ανοιχτά τα στάδια τα οποία χτίζει, πειραματιζόμενοι πάνω στην εικονοποίηση αφηγηματικών ερεθισμάτων του σεναρίου του Κ. Μπουρνά, ενεργοποιεί ταυτόχρονα μια διανοητική πρόκληση στον θεατή ότι η ανθρωπινή φύση δεν συνειδητοποιεί την συμπαντική της θέση. Η συνέργεια της ομάδας έχει αποκλειστικό αντικείμενο την θεματολογία της περίαψις και έτσι συντελείτε ένα ενιαίο αποτέλεσμα σε εξέλιξη. Έχοντας ως μέσο αφήγησης μια ιστορία επιστημονικής φαντασίας εφαρμοσμένη πάνω στον ρεαλιστικό κόσμο του μέλλοντος , και αντλώντας από οποιαδήποτε πηγή (θρησκευτική, φιλοσοφική, πολιτική, δικονομική) όσο και από εκείνες τις επιστήμες που έχουν αντικείμενο τις ανθρώπινες πράξεις, το project έρχεται να μας προτείνει ένα διαφορετικό είδος τέχνης : Μας βάζει στον κόσμο μιας ραγδαία αναπτυσσόμενης βιομηχανίας, των παιχνιδιών και του κινηματογράφου, της Concept art.

Το Periapsis project αποτελείται απο:

Richard Anderson, Βασίλης Αγγελόπουλος, Δημοσθένης Αβραμίδης, Γιάννης Βγόντζας, Πάρης Ιωάννου, Χάρης Κοντοσφύρης, Φοίβος Κρανιωτάκης, Κυριάκος Μπουρνάς, Θανάσης Μπλιούμης, Φώτης Μπάλας, Ειρήνη Πουλιάση, Αγησίλαος Ρόμπολας, Γιάννης Ρόμπολας, Χρήστος Σκούρτης, Κώστας Σκεντερίδης.

Επιστημονική επιμέλεια:Χάρης Κοντοσφύρης, Θωμάς Ζωγράφος

Υποστήριξη έκθεσης: Άννα Μαρία Σαμαρά, Γεωργία Δαμιανού, Γαβριήλ Φτελκόπουλος, Νικολέτα Τσαντίκη, Φλώροι Εικαστικοί, Μακρύ Όχημα 

Δημιουργία Σεναρίου/concept:Κυριάκος Μπουρνάς

Οργάνωση:Ειρήνη Πουλιάση

Γραφιστική επιμέλεια:Γιάννης Βγόντζας

Συγγραφή κειμένων:Φοίβος Κρανιωτάκης

Guest : Ραφαήλ Καστερούδης

0 σχόλια: