Ανάγκη η ενεργοποίηση και η συστράτευση όλων των πολιτών

Με μια εφ΄ όλης της  ύλης συζήτηση γύρω από τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα και ιδιαίτερα ο τόπος μας, καθώς και τις προκλήσεις που καλείται να αντιμετωπίσει η Τοπική Αυτοδιοίκηση πραγματοποιήθηκε η συνάντηση μελών και φίλων του συνδυασμού της ΕΝΟΤΗΤΑΣ ,  στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Ν.Κοζάνης.

Στην κατάμεστη αίθουσα ο επικεφαλής της παράταξης και πρώην Δήμαρχος Λάζαρος Μαλούτας, αναφέρθηκε  στο σημαντικό έργο της προηγούμενης δημοτικής περιόδου, ενώ άσκησε δριμεία κριτική στα πεπραγμένα και τις παραλείψεις της δημοτικής αρχής το 19μηνο που παρήλθε απ΄ την  ανάληψη των καθηκόντων της.

Επισημάνθηκαν ιδιαίτερα η απαξίωση της λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου, η επιχειρούμενη οικειοποίηση και απαξίωση του έργου της ΕΝΟΤΗΤΑΣ, η ερασιτεχνική αντιμετώπιση σοβαρών ζητημάτων του Δήμου, η μονίμως επαναλαμβανόμενη επίκληση της έλλειψης πόρων ξεχνώντας ηθελημένα ότι και οι προηγούμενοι στο ίδιο τοπίο πορεύτηκαν, η ευκολία και η αίσθηση  “ανακάλυψης της Αμερικής” που αφήνει για καιρό να αιωρούνται ζητούμενα τα οποία είναι ξεκάθαρα και γνωστά σε όλα τα νέα στελέχη  του Δήμου εδώ και καιρό, και η παντελής έλλειψη οράματος.

Αναδείχτηκαν ειδικότερα ζητήματα όπως : η αύξηση των ανταποδοτικών τελών μετά από 8 χρόνια παγώματος, ο ελλειμματικός τρόπος αντιμετώπισης των αδέσποτων, οι καθυστερήσεις στην ωρίμανση-υλοποίηση έργων, την στασιμότητα του ΓΠΣ και των μετεγκαταστάσεων, την αμήχανη αντιμετώπιση της λειτουργίας των νέων έργων του Δήμου και την επιχειρούμενη υποβάθμιση του ρόλου των υπηρεσιών του Δήμου.

Αναλυτικότερη συζήτηση έγινε για το προσφυγικό, το θέμα του Μαμάτσειου  και την απαξίωση της εντολής της παλλαϊκής συγκέντρωσης της 9ηςΔεκεμβρίου και της εχθρικής στάσης του κ. Ιωαννίδη στο θέμα της μονάδας V, του ΑΗΣ Πτολεμαίδας ενός έργου που είναι αποδεκτό και κρίνεται απαραίτητο από το σύνολο του πολιτικού προσωπικού της χώρας και όλους σχεδόν τους πολίτες της περιοχής.

Τέλος η συζήτηση ολοκληρώθηκε με την ανάδειξη των θεμάτων της ανάπτυξης καθώς με τις ακολουθούμενες πολιτικές και την αδράνεια της δημοτικής αρχής, ο τόπος οδηγείται σε μαρασμό και ύφεση  βαθύτερη απ΄ αυτήν της χώρας. Επισημάνθηκε η ανάγκη συστράτευσης-ενεργοποίησης όλων των πολιτών ,στον αγώνα για την αλλαγή πορείας και ανάδειξης των αδιέξοδων πολιτικών,  μιάς το θέμα αυτό μας αφορά όλους ανεξαιρέτως.

0 σχόλια: