Επιχορήγηση 500 Ευρώ για θέση επικουρικού ιατρού στη Δ Μακεδονία

Να επιχορηγήσει κάθε θέση επικουρικού γιατρού με 500 ευρώ μηνιαίως για τριετή θητεία, γνωστοποίησε στον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη, ο αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας αρμόδιος για θέματα Υγείας Σταύρος Γιαννακίδης.

Οι εκπρόσωποι της Δυτικής Μακεδονίας εξέφρασαν κατά τη διάρκεια πρόσφατης σύσκεψης στο υπουργείο, στον αναπληρωτή υπουργό την άμεση ανάγκη στελέχωσης των νοσοκομείων της Περιφέρειας, τόσο με επικουρικούς, όσο και με μόνιμους γιατρούς, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό. Έμφαση δόθηκε στην πρόθεση της Περιφέρειας να επιχορηγήσει κάθε θέση επικουρικού γιατρού με 500 € μηνιαίως για τριετή θητεία.

Ο αναπληρωτής υπουργός με τη σειρά του, χαιρετίζοντας την πρόθεση της Περιφέρειας για επιχορήγηση των θέσεων επικουρικών γιατρών, ενημέρωσε τον αντιπεριφερειάρχη και τους βουλευτές ότι τα νοσοκομεία της Μακεδονίας έχουν ήδη καταθέσει μέσω της 3ηςΥ.ΠΕ. τις ανάγκες τους σε επικουρικούς γιατρούς, θέσεις οι οποίες καλύπτονται προοδευτικά από την αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου Υγείας.

Επιπλέον, το νοσοκομείο της Καστοριάς θα ενισχυθεί με έναν Εντατικολόγο για τη ΜΕΘ, έναν Καρδιολόγο για την Καρδιολογική Κλινική και έναν νοσηλευτή ΔΕ, μέσω της προκήρυξης 253/09-02-2016, του ΚΕΕΛΠΝΟ, η οποία βρίσκεται στο στάδιο της ολοκλήρωσής της.

Όσο αφορά στο λοιπό επικουρικό προσωπικό των νοσοκομείων, έχει ήδη υπογραφεί η σχετική ΚΥΑ από τον Υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό και τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Γιώργο Χουλιαράκη και μέσα στις επόμενες μέρες αναμένεται η ανάρτηση της σχετικής προκήρυξης, η οποία αφορά στην κάλυψη 585 θέσεων πανελλαδικά, εκ των οποίων οι 21 θα είναι σε νοσοκομεία της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας.

Αναφορικά με το λοιπό μόνιμο προσωπικό είναι ήδη σε εξέλιξη οι προκηρύξεις 4Κ και 5Κ του 2015, μέσω των οποίων θα καλυφθούν 29 θέσεις μόνιμου προσωπικού σε νοσοκομεία της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας.

Στο επόμενο διάστημα αναμένονται οι προκηρύξεις για την κάλυψη μόνιμων θέσεων ιατρικού, νοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού. Από τις προκηρύξεις αυτές 91 θέσεις γιατρών, 110 θέσεις νοσηλευτών και 65 θέσεις λοιπού προσωπικού θα αφορούν νοσοκομεία της 3ης Υ.ΠΕ.

Πηγή iatronea.gr

0 σχόλια: