Η ελίτ της γνώσης βρίσκεται στο CERN !!!

Ο Κοζανίτης Σπύρος Τριγάζης στην ελίτ των επιστημόνων του Ερευνητικού Κέντρου CERN της Ελβετίας.

Ετοιμάζει τις βαλίτσες του για το μεγαλύτερο κέντρο πυρηνικών ερευνών στον κόσμο το CERN ο Κοζανίτης Σπύρος Τριγάζης υιός του αείμνηστου διευθυντή της παιδιατρικής κλινικής του Μαμάτσειου Νοσοκομείου Τάσου Τριγάζη και της Διαιτολόγου - Διατροφολόγου Μαρίας Γαλογαύρου.
Με ένα εξαιρετικό βιογραφικό, πληροφορικός, με πρακτική στην Google, με περγαμηνές και πτυχία προσελήφθη ανάμεσα σε εκατοντάδες άριστους.

Σήμερα στο CERN 200 περίπου Έλληνες, επιστήμονες, μεταπτυχιακοί συνεργάζονται σε διάφορα πειράματα. Προέρχονται από πολλά Ελληνικά ΑΕΙ και τον Δημόκριτο. 

To CERN διατηρώντας τη σύντμηση (ακρωνύμιο) της αρχικής ονομασίας του Conseil Européenne pour la Recherche Nucléaire, είναι το μεγαλύτερο σε έκταση (πειραματικό) κέντρο πυρηνικών ερευνών και ειδικότερα επί της σωματιδιακής φυσικής στον κόσμο. Βρίσκεται δυτικά της Γενεύης, στα σύνορα Ελβετίας και Γαλλίας. Ιδρύθηκε το 1954 από δώδεκα ευρωπαϊκές χώρες και σήμερα αριθμεί 20 κράτη-μέλη*, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα, η οποία είναι και ιδρυτικό μέλος.

0 σχόλια: