Τρελό κέφι στα Μπουμπουσάρια

ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΑΝΑΒΙΩΣΑΝ ΤΑ ΜΠΟΥΜΠΟΥΣΙΑΡΙΑ ΣΤΗ ΣΙΑΤΙΣΤΑ

Με μεγάλη επιτυχία γιορτάστηκαν και φέτος τα Μπουμπουσιάρια στη Σιάτιστα του Δήμου Βοΐου, παραμονή και ανήμερα των Φώτων. 

Παραμονή  οι παρέες των Μπουμπουσιαριών συγκεντρώθηκαν στην Πλατεία Γεράνειας και χόρεψαν με τους ήχους των χάλκινων από τοπική ορχήστρα. Το γλέντι συνεχίστηκε στα μαγαζιά της πόλης μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες. 

Ανήμερα των Θεοφανείων, το μεσημέρι, πραγματοποιήθηκε η παρέλαση των Μπουμπουσιαριών στην οδό Μεγ. Αλέξανδρου, με μεγάλη συμμετοχή μπουμπουσιαριών και αρμάτων, (δεκατρείς  συνολικά συμμετοχές), πρωτότυπα θέματα, σάτιρα  και χορό. Μετά το πέρας της παρέλασης, τα μπουμπουσιάρια γλέντησαν με τον κόσμο στα μαγαζιά της πόλης. 

Το παρόν στις εκδηλώσεις έδωσαν ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μίμης Δημητριάδης, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Θόδωρος Καρυπίδης, ο Δήμαρχος Βοΐου Δημήτριος Λαμπρόπουλος, ο Αντιπερειφερειάρχης Γρεβενών Ευάγγελος Σημανδράκος, Αντιδήμαρχοι, Περιφερειακοί, Δημοτικοί και Τοπικοί Σύμβουλοι και πλήθος κόσμου.

Η Δημοτική Αρχή συγχαίρει και ευχαριστεί όλους όσους συμμετείχαν στο έθιμο των Μπουμπουσιαριών και συμβάλλουν στη διατήρηση των πατροπαράδοτων εθίμων του τόπου μας, και ευχαριστούν όλο τον κόσμο που τίμησε με την παρουσία του τις εκδηλώσεις αυτές. 

 

0 σχόλια: