Επιβάλλεται η λειτουργία του Υποθηκοφυλακείου στη Σιάτιστα


Σε καλό κλίμα η συνάντηση του Δημάρχου Βοΐου με τον Υπουργό Δικαιοσύνης για το θέμα του Υποθηκοφυλακείου Σιάτιστας

Την ανάγκη ύπαρξης του Υποθηκοφυλακείου Σιάτιστας τόνισε ο Δήμαρχος Βοΐου Δημήτριος Λαμπρόπουλος σε νέα συνάντηση που πραγματοποίησε με τον Υπουργό στην Αθήνα. 

Ο αρμόδιος Υπουργός κατανόησε απόλυτα την αναγκαιότητα της ύπαρξης του Υποθηκοφυλακείου Σιάτιστας και εξέτασε προσεκτικά τα αιτήματα που κατέθεσε γραπτώς η Δημοτική Αρχή. Μεταξύ των αιτημάτων, το σημαντικότερο στοιχείο που τόνισε ο Δήμαρχος Βοΐου στον Υπουργό κ. Παρασκευόπουλο ήταν ότι το Υποθηκοφυλακείο Σιάτιστας δεν επιβαρύνει το Κράτος, ενώ καθημερινά εξυπηρετεί μεγάλο αριθμό πολιτών για πολλά θέματα, μεταξύ των οποίων και η κτηματογράφηση στο Δήμο Βοΐου. 

Παρόντες στη συνάντηση ήταν ο Αντιδήμαρχος Λάζαρος Γκερεχτές και ο Σιατιστινός Καθηγητής Πανεπιστημίου Θεόδωρος Τζώνος, ενώ από τους επικεφαλείς των συνδυασμών παρέστη μόνο ο Μανώλης Γκάσης. Στη συνάντηση παρέστη και ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Κωνσταντίνος Κοσμάτος, με τον οποίο ο Δήμαρχος Βοΐου συναντήθηκε στην Αθήνα την προηγούμενη εβδομάδα και κατέθεσε γραπτώς τους λόγους για τους οποίους επιβάλλεται η λειτουργία του Υποθηκοφυλακείου Σιάτιστας και τα προβλήματα που θα δημιουργηθούν σε περίπτωση που καταργηθεί, ζητώντας να εξεταστεί προσεκτικά το ζήτημα αυτό. 

 

 

0 σχόλια: