Στο Ευρωκοινοβούλιο το θέμα των μονάδων εντατικής Θεραπείας

ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ Η ΥΓΕΙΑ ΤΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ ΑΠΌ ΤΙΣ ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ ΚΛΙΝΩΝ ΣΤΙΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΕΝΤΑΤΙΚΗΣ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ. 

 

Ο Μανώλης Κ. Κεφαλογιάννης επικεφαλής των ευρωβουλευτών της Νέας Δημοκρατίας με αφορμή την τραγική έλλειψη κλινών στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας στα νοσοκομεία που εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους για την υγεία των ασθενών κατέθεσε ερώτηση στην Ευρωπαική Επιτροπή.

 

Αναλυτικά η ερώτηση:

 

Με δραματικό τρόπο επανέρχεται στο προσκήνιο η έλλειψη διαθέσιμων κλινών στις μονάδες εντατικής θεραπείας στην Αθήνα. Τις τελευταίες ημέρες η λίστα «αναμονής» του ΕΚΑΒ Αθήνας αριθμεί τουλάχιστον 50 περιστατικά βαρέως πασχόντων ασθενών που χρήζουν νοσηλείας σε εντατική. Είναι ενδεικτικό ότι αυτόν τον μήνα στις λίστες αναμονής ήταν καταγεγραμμένα κατά μέσο όρο 50 περιστατικά. 

 

Δεκάδες συνάνθρωποί μας βαρέως πάσχοντες παραμένουν διασωληνωμένοι σε κοινούς θαλάμους, εν αναμονή εισαγωγής τους σε ΜΕΘ. Πολλές σοβαρές τακτικές χειρουργικές επεμβάσεις αναβάλλονται λόγω της έλλειψης διαθέσιμων κλινών σε ΜΕΘ». Απαιτείται να γίνει σωστότερη αξιοποίηση του υπάρχοντος εξειδικευμένου προσωπικού και επίσης να γίνουν οι απαραίτητες προσλήψεις για να λειτουργήσουν τα περίπου 200 κρεβάτια εντατικής (εκ των οποίων 100 στο λεκανοπέδιο) που παραμένουν κλειστά, αν και εξοπλισμένα.

 

Ερωτάται η Ευρωπαϊκή Επιτροπή:

 

-Μέσω ποιών ταμείων ή κονδυλίων μπορεί να χρηματοδοτηθεί η πρόσληψη μόνιμου ή έκτακτου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού που θα στελεχώσει αποκλειστικά τις κλειστές σήμερα ΜΕΘ;

0 σχόλια: