Εμείς ... οι ´Ανθρωποι !!!


ΠΙΤΑ ΤΩΝ ΑΙΜΟΔΟΤΩΝ ΚΑΙ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ

Χθες έγινε η καθιερωμένη κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Κοζάνης. Η συμμετοχή του κόσμου ήταν ικανοποιητική σε μία βραδιά που κύλισε σε ευχάριστο κλίμα στο Άλσος Wine Bar (στο πάρκο Αγ. Δημητρίου). 

Στο χαιρετισμό του, ο Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Τσαουσίδης Θεόδωρος  αναφέρθηκε στην πολύχρονη δράση και προσφορά του συλλόγου στην τοπική κοινωνία και ευχαρίστησε τους συμπολίτες μας για την εμπιστοσύνη που δείχνουν στον σύλλογο. Υπενθύμισε επίσης ότι πλέον γίνεται καθημερινά  ενημέρωση και λήψη δείγματος Μυελού των Οστών μέσω στοματικού επιχρίσματος (σάλιο) στον χώρο του γραφείου (Π.Χαρίση 23), σε συνεργασία με το ΚΕΔΜΟΠ.

 

Ακολουθεί η ομιλία του κ.Τσαουσίδη:

 

Καλησπέρα, καλή χρονιά! Είναι γνωστό ότι το μόνο εργοστάσιο που παράγει τα υλικά που πραγματεύεται ο σύλλογος μας είναι το ανθρώπινο σώμα, δηλαδή εμείς οι Άνθρωποι!!   

Εδώ χρειάζεται  η κοινωνία, η κοινωνία των πολιτών …..ΕΜΕΙΣ!

Στόχος μας σαν ¨Γέφυρα Ζωής¨, σαν Κοζανίτες με την παρουσία της ¨Γέφυρας Ζωής¨, ξεκινώντας το Νοέμβριο του 2005 με μικρά αλλά σταθερά βήματα είναι μέσα από την ενημέρωση να δείξουμε την μοναδικότητα της προσφοράς Αίματος και των παραγώγων αυτού. Στα 10 χρόνια ύπαρξης μας ήδη είμαστε κοντά στο μεγάλο στόχο, την ΑΥΤΑΡΚΕΙΑ σε Αίμα στο νομό μας. Με ελπίδα κάποτε και  στη χώραΑΥΤΑΡΚΕΙΑ  με Εθελοντικά δοσμένο ασφαλές Αίμα από Τακτικούς Εθελοντές Αιμοδότες. 

Δυστυχώς συνεχίζουμε να εισάγουμε Αίμα από τον Ελβετικό Ερυθρό Σταυρό.

Διοργανώνουμε κάθε χρόνο περισσότερες από 40 εξορμήσεις Αιμοδοσίας, φέτος προγραμματίσαμε 41 και 40 με 50 ενημερώσεις – ομιλίες  σε σχολεία, συλλόγους και φορείς. Επίσης,δεχόμαστε μαθητές από παιδικούς σταθμούς και δημοτικά στο γραφείο για πιο διαδραστική ενημέρωση.   

Πριν 5 χρόνια λέγαμε ότι έχουμε φτάσει στην αποκορύφωση της προσφοράςότι με τη συμμετοχή μας στην ίδρυση της Δημόσιας Τράπεζας Βλαστοκυττάρων στο Γ.Ν. Παπανικολάου δεν υπάρχει κάτι άλλο … & όμως υπάρχει, ήδη από τον Νοέμβριο του 2014 παίρνουμε δείγμα για Δωρεά Μυελού των Οστών στο γραφείο από το ΣΑΛΙΟ πολύ απλά και ανώδυνα

Και ο φετινός απολογισμός είναι ικανοποιητικός για τη συνολική δράση καιαποτελεσματικότητα του συλλόγου, αλλά δεν αρκεί.

Απολογισμός 2015:

ΑΙΜΑ: Μονάδες                            900  

ΑΙΜΟΠΕΤΑΛΙΑ  50 Αποστολές 150

Ομφάλιο Αίμα  (ΒΛΑΣΤΟΚΥΤΤΑΡΑ)                 242 

ΜΥΕΛΟΣ ΤΩΝ ΟΣΤΩΝ    ΔΕΙΓΜΑΤΑ                 793

ΣΥΝΟΛΟ  ΔΩΡΕΩΝ   2015                        2085

 

Απολογισμός 10ετίας σε ανθρώπους (μονάδες) που ήρθαν σε επαφή με τον Σύλλογο

 

Αιμοδότες                     2410     ενεργοί  στη 2ετία 1380

ΟΠΑ   (ΒΛΑΣΤΟΚΎΤΤΑΡΑ)     1400

ΜΥΕΛΟΣ ΤΩΝ ΟΣΤΩΝ           1054

Αιμοπετάλια        ΑΤΟΜΑ       350

Δόκιμα          ΜΕΛΗ             1050 

Διαγραφή  Δόκιμων μελών         1350  (δεν Αιμοδότησαν σε 2 χρόνια από την εγγραφή τους)

Σύνολο                          7614

Για το 2016 έχουμε προγραμματίσει 41 Αιμοδοσίες και συνεχίζουμε τις ενημερώσεις σε σχολεία και όπου μας καλούν. 

Επόμενη Αιμοδοσία στο Γραφείο του Συλλόγου Κυριακή 24/1/2016 από τις 09:00-14:00 συνεχίζοντας τον αγώνα προσφοράς στο συνάνθρωπό, προσφοράς στην ίδια τη ΖΩΗ. 

Εδώ να ευχαριστήσω όσους πέρασαν από τη Διοίκηση του Συλλόγου 

Σας Ευχαριστώ και όλους εσάς για την παρουσία σας εδώ.

Σας Ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη που δίνετε και δείχνετε στο Σύλλογο Αιμοδοτών της πόλης μας.

Καλή διασκέδαση!!!

*Το φλουρί έπεσε στον Σύνδεσμος αδειούχων υδραυλικών Κοζάνης ¨Ο ήλιος¨, που τυχαίνει να έχουμε και προγραμματισμένη Αιμοδοσία μαζί τους την Κυριακή.

0 σχόλια: