Η εκπαιδευτική ρομποτική κερδίζει έδαφος ...

Γνωριμία με την εκπαιδευτική ρομποτική από την Κοβεντάρειο Δημοτική Βιβλιοθήκη Κοζάνης και το Φιλεκπαιδευτικό Μη Κερδοσκοπικό Σωματείο eduACT ΔΡΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ Ρομποτική 

 

Η Κοβεντάρειος Δημοτική Βιβλιοθήκη Κοζάνης σε συνεργασία με την Α/Βάθμια εκπαίδευση Κοζάνης και το Φιλεκπαιδευτικό Μη Κερδοσκοπικό Σωματείο eduACT ΔΡΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ, πραγματοποίησαν ολοήμερη εκδήλωση γνωριμίας με την ρομποτική στο “Κοβεντάρειο” την Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2015, στην οποία οι μαθητές των τάξεων, Δ,Ε,ΣΤ της Α/βαθμιας εκπαίδευσης ήρθαν σε επαφή με τις αρχικές έννοιες της ρομποτικής και κατασκεύασαν και προγραμμάτισαν το πρώτο τους ρομπότ, της σειράς LegoMindstrorm.

Στο τέλος της ενημέρωσης προέκυψαν με κλήρωση τα παιδιά που θα παρακολουθήσουν τις διαλέξεις εκπαιδευτικής ρομποτικής, οι οποίες θα περιλαμβάνουν τρία αναλυτικά θεματικά εργαστήρια στο Media Lab της Βιβλιοθήκης. Τα παιδιά που θα συμμετάσχουν στα προτεινόμενα εργαστήρια θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν όλα τα στάδια μιας πραγματικής διαδικασίας επίλυσης προβλημάτων, υπό πίεση χρόνου, με ανεπαρκείς πόρους και άγνωστους ανταγωνιστές. της ρομποτικής και της αστρονομίας.
Μετά τη λήξη των εργαστηρίων όλα τα παιδιά θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα Lego Mindstrorm που προμηθεύτηκε η βιβλιοθήκη.

 

Ακόμα τα παιδιά που παρακολούθησαν το πρόγραμμα γνωριμίας είχαν την ευκαιρία να ακούσουν για τον παγκόσμιο διαγωνισμό εκπαιδευτικής ρομποτικής έρευνας και καινοτομίας (υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων) FIRST LEGO League ή αλλιώς FLL, που θα διεξαχθεί από την eduACT για τρίτη συνεχόμενη χρόνια το Μάρτιο του 2016 στη Θεσσαλονίκη! Οι ομάδες που θα διακριθούν στον ελληνικό τελικό, θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν στη συνέχεια στις παγκόσμιες διοργανώσεις FLL στις οποίες διαγωνίζονται περισσότερες από 80 χώρες! Οι εγγραφές των ομάδων για τον ελληνικό τελικό θα ολοκληρωθούν στα μέσα Ιανουαρίου του 2016.

0 σχόλια: