´Ενα έργο σταθμός για τις Φέρες

Υπεγράφη η σύμβαση μελέτης σκοπιμότητας-βιωσιμότητας του έργου Τηλεθέρμανσης Φερών από τον Δήμαρχο Αλεξανδρούπολη, Ευάγγελο Λαμπάκη και τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας και εκπρόσωπο της Αναπτυξιακής Κοζάνης Θεόδωρο Καρυπίδη παρουσία και του Αντιδημάρχου Τραϊανουπόλεως, Ενέργειας και Φυσικών Πόρων, Γιάννη Φαλέκα. Στην συνέντευξη τύπου που ακολούθησε, ο Δήμαρχος εξήγησε πως η συγκεκριμένη εταιρία επελέγη καθώς και στο παρελθόν έχει εκπονήσει ανάλογες μελέτες και διαθέτει μεγάλη τεχνογνωσία στο θέμα.
Το έργο τηλεθέρμανσης Φερών βασίζεται στην εκμετάλλευση της θερμικής ενέργειας που προέρχεται από το σταθμό συμπίεσης του αγωγού TAP, εξήγησε ο Γιάννης Φαλέκας, ο οποίος χαρακτήρισε το έργο πολύ σημαντικό για την περιοχή αλλά και καινοτόμο καθώς κάτι αντίστοιχο δεν έχει επιχειρηθεί εδώ και πολλά χρόνια και μάλιστα σε πανελλαδικό επίπεδο.
Τέλος, ο Θεόδωρος Καρυπίδης, Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας και εκπρόσωπος της Αναπτυξιακής Κοζάνης, τόνισε και αυτός την μεγάλη σημασία του έργου για την περιοχή, το οποίο όπως είπε θα επιφέρει πολλά οφέλη τόσο στο περιβάλλον, όσο και στα νοικοκυριά, αλλά θα βοηθήσει στην δημιουργία αναπτυξιακών δράσεων όπως είναι για παράδειγμα τα θερμοκήπια.

0 σχόλια: