Μην κοιτάς το δέντρο. Δίπλα υπάρχει ένας άνθρωπος ...

Ένας άςτεγος. Ενα χριςτουγεννιάτικο δέντρο. Μια πόλη στολισμένη αλλά απρόσωπη. Μια εικόνα συγκλονιστική.Πολλές φορές ξεχνάμε. Περνάμε δίπλα τους και κάνουμε ότι δεν βλέπουμε. Ίσως και να συνηθίσαμε. Ίσως και να ντρεπόμαστε για όσα εμείς έχουμε κι εκείνοι τα έχασαν.
Ένας άνθρωπος χωρίς σπίτι, που όμως υπομένει, που ελπίζει, που δεν τα παρατά… Που βρήκε το κουράγιο και τη διάθεση να στολίσει τη γωνιά στην οποία έχει βρει καταφύγιο.
Χριστούγεννα στον δρόμο. Θα μπορούσες να ήσουν στη θέση του. Αλλά δεν είσαι. Μην τον αγνοήσεις την επόμενη φορά. Σε χρειάζεται.
Οι συγκλονιςτικές φωτογραφίες ανήκουν στον Γιώργο Κονταρίνη για το πρακτορείο Eurokinissi. Τις συνοδεύει η εξής λεζάντα: «Ένα μικρό χριστουγεννιάτικο δέντρο στο πεζοδρόμιο της οδού Σταδίου, τραβά τα βράδια την προσοχή του περαστικού, μιας και κοσμεί το θλιβερό απάγκιο ενός άστεγου. Σε μια κόγχη, να τον προστατεύει από την παγωνιά, με τα λίγα υπάρχοντά του, στόλισε κι αυτός ένα δέντρο - μικρό και μουντό, μπροστά στην μεγάλη φωταγωγημένη λεωφόρο του κέντρου της.
Πηγή parlapipas.gr0 σχόλια: