Κρύος αλλά σχετικά καλός ο καιρός των Χριστουγέννων

kairosΔείτε τι καιρό θα κάνει την εβδομάδα των Χριστουγέννων σύμφωνα με την  πρόγνωση του καιρού από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).   Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός σε ολόκληρη σχεδόν τη χώρα την εβδομάδα των Χριστουγέννων σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ.   Ειδικότερα για την Δευτέρα (21/12), ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με λίγες νεφώσεις να αναπτύσσονται τοπικά στις Κυκλάδες και την Κρήτη. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 3 με 5 μποφόρ ενώ τη νύχτα και το πρωί θα έχουμε παγετό κατά τόπους στα κεντρικά και τα βόρεια ηπειρωτικά.

Στην Αττική ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με τους άνεμους να πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 15 βαθμούς κελσίου με την ελάχιστη στα βόρεια του νομού να είναι 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός και στην Θεσσαλονίκη με τους ανέμου να πνέουν μεταβλητοί ασθενείς με ένταση 2 έως 3 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί μεταξύ 1 και 14 βαθμούς κελσίου.   Αναλυτική πρόγνωση για την υπόλοιπη χώρα   Μακεδονία, Θράκη   Γενικά αίθριος. Τις πρωινές ώρες η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη.   Άνεμοι: ασθενείς.   Θερμοκρασία: από 00 (μηδέν) έως 14 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 έως 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος   Γενικά αίθριος. Τις πρωινές ώρες στα βόρεια η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη.   Άνεμοι: ασθενείς και βαθμιαία βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 και το βράδυ στο Ιόνιο τοπικά 5 μποφόρ.   Θερμοκρασία: από 3 έως 17 βαθμούς κελσίου. Στην Ήπειρο κατά τόπους 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.   Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος   Γενικά αίθριος.   Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ.   Θερμοκρασία: από 3 έως 16 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια κατά τόπους 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη   Καιρός: λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες.   Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ.   Θερμοκρασία: από 10 έως 15 βαθμούς κελσίου.   Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα   Καιρός: γενικά αίθριος.   Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ.   Θερμοκρασία: από 12 έως 17 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Ο καιρός την Τρίτη (22/12)   Γενικά αίθριος ο καιρός την Τρίτη (22/12) σε ολόκληρη την χώρα με τοπικές νεφώσεις να αναπτύσσονται μόνο στην Κρήτη. Περιορισμένη θα είναι η ορατότητα στα κεντρικά και τα βόρεια ηπειρωτικά κατά τις πρωινές ώρες.   Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα πελάγη βαθμιαία τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές.   Ο καιρός την Τετάρτη (23/12) και την Παραμονή των Χριστουγέννων (24/12)   Γενικά αίθριος ο καιρός σε ολόκληρη την χώρα. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα πελάγη τοπικά 6 μποφόρ, με την θερμοκρασία να σημειώνει περαιτέρω άνοδο.

Ο καιρός τα Χριστούγεννα (25/12)   Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός την ημέρα των Χριστουγέννων, Παρασκευή 25 Δεκεμβρίου σε ολόκληρη την χώρα. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα πελάγη τοπικά 6 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα βόρεια.   Ο καιρός το Σάββατο (26/12)   Στα ανατολικά και τα νότια της χώρα θα αναπτυχθούν λίγες τοπικά αυξημένες νεφώσεις ενώ στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω πτώση. –

0 σχόλια: