Αύριο η κηδεία του Στάθη Λαζαρίδη

Πάλεψε για 8 χρόνια, αλλά δεν τα κατάφερε. Ο Στάθης Λαζαρίδης, ο ειδικός φρουρός που είχε τραυματιστεί βαρύτατα στην επιχείρηση της αστυνομίας στα Ζωνιανά το 2007, "έφυγε" από τη ζωή σε ηλικία 35 ετών

Ήταν μια μάχη άνιση για τον ειδικό φρουρό Σταθη Λαζαρίδη, αυτή που έδινε από το Νοέμβριο του 2007, μετά τον βαρύτατο τραυματισμό του στην επιχείρηση "φιάσκο" - όπως είχε χαρακτηριστεί τότε - της ΕΛ.ΑΣ στα Ζωνιανά.

Τελικά η καρδιά του δεν άντεξε και άφησε την τελευταία του πνοή στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο, σε ηλικία 35 ετών. Η μοιραία μέρα για τον άτυχο ειδικό φρουρό ήταν η 5η Νοέμβρη του 2007.

Σαράντα ημέρες νωρίτερα είχε γίνει πατέρας. Ο ίδιος και συνάδελφοί του που επέβαιναν σε 12 τζιπ δέχτηκαν καταιγισμό πυρών λίγο έξω από τα Ζωνιανά Μυλοποτάμου Ρεθύμνης, όπου πήγαιναν για να κάνουν ελέγχους για τον εντοπισμό χασισοκαλλιεργειών.

Δύο αστυνομικοί τραυματίστηκαν ελαφρά, ενώ ο Στάθης χτυπήθηκε στον αυχένα. Δέχθηκε σφαίρα από Καλάσνικοφ για να παραμείνει ζωντανός-νεκρός, παρά τις αλλεπάλληλες χειρουργικές επεμβάσεις.

Η πολιτεία φρόντισε να στείλει τον Στάθη Λαζαρίδη σε κέντρο αποκατάστασης στο Ισραήλ, αλλά η νοσηλεία δεν είχε αποτέλεσμα. Η κόρη του είναι σήμερα 8 ετών.

Τα ειλικρινή του συλλυπητήρια στη γυναίκα του εξέφρασε ο πρόεδρος της Ν.Δ Βαγγέλης Μεϊμαράκης

Τα ειλικρινή συλλυπητήριά του στη γυναίκα, το παιδί και τους οικείους του ειδικού φρουρού Στάθη Λαζαρίδη, που τραυματίστηκε σοβαρά σε επιχείρηση για ναρκωτικά, στα Ζωνιανά Ρεθύμνου, και υπέκυψε στα τραύματά του μετά από οκτώ χρόνια σκληρής μάχης, εξέφρασε με δήλωσή του ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης.

«Θυσιάστηκε όπως πολλά άλλα μέλη της Ελληνικής Αστυνομίας για τη δική μας ασφάλεια και την προστασία των συμφερόντων του κοινωνικού συνόλου», ανέφερε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Συλλυπητήρια και από Πάνο Καμμένο

«Εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους συναδέλφους του Ειδικού Φρουρού Στάθη Λαζαρίδη που έχασε τη ζωή του στο καθήκον μετά από οκτώ χρόνια άνισης μάχης με τον θάνατο».

Πηγή: Cretalive.gr

0 σχόλια: