Καλή και Δημιουργική Σχολική Χρονιά !!!

Μήνυμα του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Φλώρινας για τη νέα σχολική χρονιά.

 

Με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς θα ήθελα να ευχηθώ ολόψυχα καλή και παραγωγική σχολική χρονιά στους αγαπητούς μαθητές όλων των βαθμίδων. 

Ξεκινάει για σας ένα νέο, συναρπαστικό, μα ταυτόχρονα δύσκολο και απαιτητικόταξίδι στον κόσμο της γνώσης, κατά τη διάρκεια του οποίου θα διαμορφώσετε την προσωπικότητά σας, θα αποκτήσετε αρχές και αξίες και θα οπλιστείτε με τα κατάλληλα εφόδια που θα σας βοηθήσουν να πορευθείτε και να ανταποκριθείτε στις διαρκώς αυξανόμενες ανάγκες της σύγχρονης κοινωνίας. 

Απευθύνω επίσης τις θερμότερες ευχές μου στους εκπαιδευτικούς, με την ελπίδα και αυτή η χρονιά να είναι δημιουργική και να φέρει στη Φλώρινα νέες επιτυχίες σε τοπικό αλλά και σε πανελλαδικό επίπεδο. 

Στους γονείς των μαθητών εύχομαι καλό κουράγιο, γιατί αυτοί θα είναι οι κύριοι συνοδοιπόροι στον δύσκολο δρόμο που πρόκειται να διανύσουν τα παιδιά τους. 

Από την πλευρά μου, ως Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Φλώρινας, αντιλαμβάνομαι το μέγεθος της ευθύνης απέναντι στα παιδιά και δηλώνω ότι εγώ και οι συνεργάτες μου θα κάνουμε ότι είναι δυνατό για να δημιουργήσουμε όλες τις απαραίτητες προϋποθέσεις ώστε μαθητές και καθηγητές να παραμείνουν αφοσιωμένοι στο σημαντικό τους έργο. 

Ιδιαίτερα στην παρούσα κρίσιμη χρονική περίοδο, ο ρόλος της σχολικής παιδείας είναι καθοριστικός για το μέλλον της χώρας μας. Σε μια εποχή που η σύγχρονη κοινωνική πραγματικότητα επιβάλει να θεμελιώσουμε νέες πρακτικές, νέες πολιτικές, νέες αξίες, ο χώρος της Παιδείας πρέπει να αποτελέσει κεντρική προτεραιότητα για όλους μας. 

Στόχος μας είναι να παρέχουμε στα παιδιά μας όλες τις δυνατότητες ώστε να κάνουν τα όνειρά τους πραγματικότητα. Η επένδυση στη γνώση είναι επένδυση στο μέλλον και παρά τα πολλά προβλήματα και την πρωτοφανή κρίση που αντιμετωπίζουμε, παραμένουμε αισιόδοξοι για ένα καλύτερο αύριο. 

 

Καλή και δημιουργική σχολική χρονιά!

Καλή δύναμη και καλή πρόοδο σε όλους!

 


0 σχόλια: