Επιμορφωτική Συνάντηση Εκπαιδευτικών

Με αφορμή την έναρξη του σχολικού έτους 2015-2016πραγματοποιήθηκε ΕπιμορφωτικήΣυνάντηση των Διευθυντών και των Εκπαιδευτικών της 1ης Εκπαιδευτικής Περιφέρειας Φλώριναςμε τίτλο «Προγραμματισμός Εκπαιδευτικού Έργου Σχολικών Μονάδων και Στόχοι της νέας σχολικής χρονιάς», την Τρίτη, 08 Σεπτεμβρίου 2015, και ώρα 09.00 πμ. ως 13.00 μμ., στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ξενοδοχείου «ΦΑΙΔΩΝ». 

Την Επιμορφωτική Συνάντηση συνδιοργάνωσαν το Τμήμα Επιστημονικής και Παιδαγωγικής Καθοδήγησης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας και η Σχολική Σύμβουλος 1ης Εκπαιδευτικής Περιφέρειας Φλώρινας, με σκοπό την καλύτερη οργάνωση και τον αποτελεσματικότερο σχεδιασμό της σχολικής χρονιάς που ξεκινά, την επισήμανση προβλημάτων και την ανάδειξη ζητημάτων που προκύπτουν διαρκώς από την άσκηση του διδακτικού και παιδαγωγικού μας έργου, ώστε να τεθούν οι εκπαιδευτικοί στόχοι του νέου σχολικού έτους.

 

Στη διάρκεια της Επιμορφωτικής Συνάντησης παρουσιάστηκαν οι παρακάτω εισηγήσεις:

 

1. Κίμων Σαββάκης, Αν. Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Φλώρινας, «Διοικητικές οδηγίες για την έναρξη της σχολικής χρονιάς»

 

2. Όλγα Μούσιου-Μυλωνά, Σχολική Σύμβουλος, «Προτάσεις για Προγράμματα και Δράσεις στη σχολική τάξη»

 

3. Άννα Μπαφίτη, Υπεύθυνη του Συμβουλευτικού Σταθμού Νέων Φλώρινας, «Διαχείριση της σχολικής τάξης»

 

Αναφορικά με την εισήγηση της κ. Μπαφίτη διεξήχθη γόνιμος διάλογος και τοποθετήσεις εκπαιδευτικών, που εμπλούτισαν την ποιοτική διάσταση της Συνάντησης.

 

Ευχαριστούμε θερμά τον κ. Σαββάκη και την κ. Μπαφίτη για τη συνεισφορά τους, τους υπεύθυνους του Ξενοδοχείου «Φαίδων» για την εγκάρδια φιλοξενία και όλους τους συναδέλφους για τη συμμετοχή τους στην Επιμορφωτική Συνάντηση, στην οποία η συμβολή τους καθενός ήταν  εξαιρετικά σημαντική. Ευχόμαστε καλή και δημιουργική σχολική χρονιά!

 

 

 

Ο Προϊστάμενος Επιστημονικής και Παιδαγωγικής Καθοδήγησης

 

Ιωάννης Σούλιος 

Η Σχολική Σύμβουλος 1ης Εκπαιδευτικής Περιφέρειας Φλώρινας

 

Όλγα Μούσιου Μυλωνά


0 σχόλια: